DESET KOMPANIJA OTVORILO RAČUNE U GASPROMBANCI

Četiri već platile gas u rubljama

Foto: Pixabay

Deset evropskih kompanija je do sada otvorilo račune u Gasprombanci kako bi ispunile zahtev Rusije za plaćanje gasa u rubljama, a četiri evropska kupca su već i izvršila plaćanje u ruskoj valuti, izveštava “Blumberg” pozivajući se na neimenovani izvor blizak ruskom gasnom gigantu Gaspromu.

Komentarišući obustavu isporuka ruskog gasa Poljskoj i Bugarskoj, sagovornik njujorške agencije je naveo da čak i ako drugi kupci odbiju uslove Kremlja za plaćanje gasa u rubljama, novih obustava verovatno neće biti do druge polovine maja kada dospevaju naredne uplate.

Snabdevanje Poljske i Bugarske ruskim gasom je prekinuto danas nakon što su te zemlje odbile Gaspromov predloženi mehanizam plaćanja u rubljama, za koji ruski gasni gigant kaže da ne krši sankcije Evropske unije, dodao je “Blumbergov” izvor.

Rusija snabdeva gasom 23 evropske zemlje preko različitih gasovoda.

Nakon što je EU uvela sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu, Moskva je zatražila da joj se pošiljke gasa plaćaju u rubljama, počev od 1. aprila.

Međutim, Brisel je obavestio države članice da bi se mehanizmom koji je Kremlj predložio, a koji zahteva otvaranje računa u evrima i rubljama kod državne Gasprombanke, kršile zapadne sankcije prema Moskvi.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos