- promo -

“NEĆEMO DOZVOLITI CEPANJE BiH”

Foto: Ilustracija

Sjedinjene Države ne nastoje da ukinu Republiku Srpsku, ali neće stajati po strani dok sadašnje rukovodstvo Republike Srpske nastoji da razbije državu, poručila je pomoćnica američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfrid u Tviter objavi Ambasade SAD u Sarajevu.

Ona je istakla da SAD daju podršku Bosni i Hercegovini, njenom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničnom karakteru i žele da to bude funkcionalna, efikasna i odgovorna država u kojoj lideri svih stranaka deluju časno i pošteno.

Želimo i da entiteti budu funkcionalni, efikasni i odgovorni i da građanima omoguće demokratsku i prosperitetnu budućnost, a to znači da BiH mora ponovo da se fokusira na vraćanje funkcionalnosti državnim institucijama i na reforme koje su potrebne kako bi zemlja napredovala na svom evroatlantskom putu, izjavila je Donfrid, prenosi Slobodna Evropa.

U obraćanju je navela i da lideri na svim nivoima vlasti imaju odgovornost da osiguraju inkluzivnost, uz poštovanje svih građana, i da rade zajedno kako bi podržali reforme i investicije od kojih će svi imati koristi.

“Sjedinjene Države će i dalje pozivati na odgovornost sve lidere zbog korupcije ili destabilizirajućeg delovanja koje predstavlja pretnju stabilnosti zemlje i njenoj evroatlantskoj budućnosti”, rekla je Donfrid.

Govoreći o predstojećim izborima u BiH, kazala je da “ne postoji ni pravni, ni tehnički ni politički razlog” za njihovo odlaganje i da to pravo mora biti osigurano građanima.

“Politički lideri u BiH se sada moraju fokusirati na oktobarske izbore, moraju ispuniti svoju ustavnu obavezu za njihovo finansiranje i transparentnost”, navela je.

Naglasila je da je tokom sastanka sa predstavnicima vlasti u Sarajevu istakla da su “bojkotovanje, blokade i pokušaji podrivanja države destabilizirajući i opasni i da s tim mora da se prestane”.

Izvor FoNet
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos