- promo -

“NIJE BILO ULTIMATUMA SRBIJI”

Foto: Ilustracija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da američki zvaničnici koji su nedavno boravili u Beogradu nisu postavili ultimatume Srbiji u vezu uvođenja sankcija Rusiji.

Ona je kazala da „više niko“ ne dolazi u Beograd s ucenama i pretnjama.

„Ja to nisam čula od 2017. godine kada sam postala predsednica Vlade. Mi i SAD imamo različita stanovišta o sankcijama Rusiji, i senatori i Karen Donfrid su pitali o tome a naš odgovor je principijelan i u skladu sa najboljim interesima naše države, naroda i privrede, rekla je premijerka za televiziju Hepi.

Foto: FoNet

Ocenila je da učestale posete američkih zvaničnika Srbiji pokazuju veće prisustvo SAD na Zapadnom Balkanu i njihovu bojazan da se bilo kakva kriza sa istoka Evrope ne prelije na region.

“Naš zajednički interes je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Mislim da zaista imamo prijateljske odnose sa SAD iako se ne slažemo oko nekih ključnih pitanja poput statusa Kosova. Kada su američki zvaničnici ranije dolazili u Srbiju, delovalo je kao da su tu da nam natrljavaju nos oko Kosova a sada i tu imaju jednu dozu poštovanja”, navela je Brnabić.

Dodala je da su Beograd i Vašington saglasni da je neophodno da se dijalog sa Prištinom što pre nastavi.

“Slažemo se i da Priština nije bila u potpunosti ili uopšte iskrena u nameri da vodimo dijalog”, kazala je premijerka.

Izvor nova.rs
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos