ZAUSTAVLJANJE RASTA TRŽIŠTA NEKRETNINA

Po popisu od 2021. godine, šire područje Toronta broji preko 6, 7 miliona stanovnika, To je jedan od gradova koji se najbrže razvija u zapadnom svetu.

Imigraciona politika Kanade u naredne tri godine predvidja doseljavanje još milion i 300 hiljada novih imigranata. Većina njih želi da se nastani u verlikim gradovima i upravo je Toronto najpopularnije mesto za otpočinjanje novog života za mnoge nove doseljenike. Oni dolaze i sa novim kapitalom, a imigracija je jedna od navažnijih privrednih grana Kanade

Kanada zabranjuje strancima da kupuju nekretnine u sledeće dve godine. Cene kuća u Torontu su se u poslednjih godinu dana povećale za 30 odsto. Vlast novim merama pokušava da smiri jedno od najvećih tržišta nekretnina u svetu.

Kanada će zabraniti većini stranaca da kupuju nekretnine na dve godine i obezbediće milijarde dolara za podsticanje građevinskih aktivnosti u pokušaju da ohladi rastuće tržište nekretnina. Zabrana kupaca iz inostranstva neće važiti za studente, strane radnike ili strane državljane koji imaju stalni boravak u Kanadi.
Samo u poslednjih godinu dana nekretnine su zabeležile ras cena od 30 odsto, dok su 
cene kuća u Kanadi su porasle za više od 50% u poslednje dve godine. Tržište je zabeležilo rekordan mesečni porast u februaru, pošto su kupci delovali ispred povećanja kamatnih stopa od strane Banke Kanade, dovodeći referentnu cenu kuće na 869.300 kanadskih dolara (693.000 dolara).

Mere su sadržane u budžetu ministarke finansija Kristije Frilend prezentiranom u Parlamentu Kanade.

Ovaj potez signalizira da premijer Justin Trudeau postaje sve odlučniji u pripitomljavanju jednog od najskupljih stambenih tržišta u razvijenom svijetu – i da kanadska vlada postaje sve zabrinutija zbog političke reakcije na inflaciju i rastuće cene stanovanja.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos