300 HILJADA TONA PREHRAMBENIH PROIZVODA PRIJATELJSKIM DRŽAVAMA AFRIKE

Republika Srbija završila isporuku

Foto:Pixabay

Isporukom 40,000 tona prehrambenih proizvoda Centralnoafričkoj Republici, u celini je realizovana prošlogodišnja inicijativa predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije o pomoći u hrani prijateljskim državama i narodima afričkog kontintenta.

U periodu od januara do aprila ove godine, prehrambeni proizvodi (testenine, so, ulje, šećer, i dr.) u ukupnim količinama od više od 300 hiljada tona isporučeni su u prijateljske države Zimbabve, Madagaskar, Esvatini, Uniju Komora, Lesoto, Centralnoafričku Republiku i Liban. Humanitarni karakter i značaj ovih donacija Republike Srbije posebno je apostrofiran rastućim cenama hrane na međunarodnom tržištu i uvećanim globalnim rizicima od nestašica.

Pomoć u prehrambenim proizvodima – zajedno sa prethodno realizovanim donacijama vakcina prijateljima u Angoli, Keniji, Ugandi, Zimbabveu, Ekvatorijalnoj Gvineji, Namibiji, Tunisu, Libanu i Iranu – potvrđuju suštinsko opredeljenje Republike Srbije da razvija sveobuhvatne odnose sa državama Afrike i Bliskog istoka na temelju ravnopravnosti, uzajamnog uvažavanja i prijateljske saradnje.

Ovim donacijama Republika Srbija se još jednom afirmisala kao država koja vodi politiku mira, međunarodne solidarnosti, i principijelnog poštovanja međunarodnog prava.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos