SRBIJA JE ZEMLJA HRANE

Nedimović: imali bismo je dovoljno i kad bismo preskočili jednu žetvu

Foto: Pixabay

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas da Srbija ima dovoljno hrane i za sebe i za izvoz i da bi je imala dovoljno čak i kada bismo preskočili jednu žetvu.

Naveo je da je snabdevenost domaćeg tržišta stabilna, imamo višak hrane, pa je Vlada odobrila izvoz dodatnih količina žitarica.

– Vlada zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem strateški promatra čitavu ovu situaciju vezanu za hranu. Srbija je zemlja hrane i u našoj zemlji ima dovoljno i pšenice, kukuruza, ulja, brašna, mleka i drugih poljoprivrednih proizvoda koji su neophodni za naše stanovništvo. I uvek će u fokusu i na prvom mestu biti interesi Srbije – rekao je Nedimović za RTS, prenosi Tanjug.

On je kazao da će predsednik Vučić u svom obraćanju, koje je najavio za 6. maj, izneti više detalja o strateškim pravcima kako ćemo upravljati hranom i šta ćemo raditi.

Nedimović je podsetio da je Vlada u subotu donela odluke o izvoznim kvotama.

– Nemojte da zaboravite da smo mi na režimu kvota – dozvoljeno je 220.000 tona pšenice da se izveze, da se izveze 23.000 tona brašna, 150.000 tona kukuruza i osam miliona boca ulja – naveo je Nedimović.

 

Izvor Telegraf
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos