- promo -

SRBIJA OSTAJE NA EVROPSKOM PUTU

Vučić je u Berlinu boravio na  poziv nemačkog kancelara Olafa Šolca. Iako za razgovore kaže da su bili teški, Vučić je zadovoljan velikim interesovanjem nemačke vlade za razgovore sa Srbijom. Sa kancelarom Šolcom, ali i sa šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok, razgovarao je o evropskoj perspektivi, krizi u Ukrajini, situaciji na Kosovu i Metohiji.

Sinoćni neformalni susret sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem opisao je kao veoma težak, ne želeći da otkriva detalje, ali je istakao da su svi nemački predstavnici insistirali da ono što je potpisano u Briselskom sporazumu mora biti sprovedeno, uključujući tu i zajednicu srpskih opština, o kojoj neki odbijaju da uopšte govore.

Politička pozicija Srbije je teža nego ikada, ocenjuje Vučić

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petkovića boraviće u Briselu 13. maja kako bi pokušali još jedanput da se približe dogovoru Beograda i Prištine, najavio je Vučić.

Govoreći o situaciji oko Ukrajine i krize energenata ali i svih ostalih kriza koje su pogodile Evropu, Vučić je ukazao da je u prva tri meseca trgovinska razmena Srbije sa Nemačkom povećana za 26 odsto, te da će po prvi put preći 15 odsto ukupne trgovinske razmene Srbije sa inostranstvom što Nemačku sada čini neuporedivo najznačajnijim trgovinskim partnerom.

Zbog rata, investicij svuda u Evropi tri puta su manje, energenti su takođe ogroman problem.
Diversifikacija kod svih traži barem nekoliko godina za prelazak na neku novu mogućnost Srbija ima problem i sa gasom i sa naftom. O energentima će Srbija pregovarati i sa Rusima, ali i sa Britancima.

Predsednik Srbije razgovore s nemačkim partnerima završio je u Beogradu susretom sa ministarkom odbrane Kristinom Lambreht.

Jelena Helc

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos