TURSKA: ZALIHE GASA U CRNOM MORU ZA 45 GODINA

rezerve u Crnom moru dovoljne su da pokriju svjetsku potražnju za prirodnim gasom

Foto: Pixabay

Energetske rezerve u Crnom moru dovoljne su da pokriju svjetsku potražnju za prirodnim gasom za 45 godina, izjavio je danas zamjenik šefa turske vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP), bivši premijer Binali Jildirim.

“Rezerve prirodnog gasa u Crnom moru procjenjuju se na 540 milijardi kubnih metara. Ovo je samo početak, biće i nastavka. Crno more je u stanju da pokrije svjetske potrebe za gasom za 45 godina”, rekao je Jildirim, prenosi turski portal Soczu.

Turske vlasti su 2020. godine objavile da su otkrivene velike rezerve gasa u Crnom moru.

Zalihe najvećeg nalazišta Sakarija su tada premašile 400 milijardi kubnih metara, prenosi TAS S.

Turski ministar energetike i prirodnih resursa Fatih Donmez, u intervjuu za majski magazin Kriter, rekao je da je planirano da ovo polje počne sa radom početkom 2023. godine i da se dnevna proizvodnje gasa poveća na 40 miliona kubnih metara.

“Namjeravamo da počnemo sa proizvodnjom gasa, najvjerovatnije u prvom kvartalu sljedeće godine. U početnoj fazi proizvodnja gasa dnevno biće 10 miliona kubnih metara, u roku od tri do četiri godine planiramo da povećamo obim na 40 miliona kubnih metara po dana, odnosno, godišnji obim proizvodnje gasa će takođe rasti”, rekao je ministar.

Izvor Nezavisne novineI
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos