UDAR NA INDUSTRIJU PIVA

Sirovine su skuplje i do 70 odsto

Foto: Pixabay

Cena piva skočila je u poslednje vreme zbog vrtoglavog skoka cena sirovina, kao i nedostatka nekih koje su potrebne u proizvodnji. Više nemačkih pivara podiglo je cene piva, što je prvo poskupljenje u poslednje četiri godine.

Svi se žale na otežano snabdevanje potrebnim materijalima i energijom. Lanac snabdevanja se pretvorio u lanac poskupljenja, piše Biz Life.

Kako prenosi Dojče vele (DW), cene ječmenog slada, koji je pored hmelja, kvasca i vode jedna od četiri sirovine koje se koriste za proizvodnju piva, su u poslednjih godinu dana skočile za 70 odsto.

To nije jedini problem za pivnice- nedostaju i palete, a one su uglavnom ukrajinske ili ruske proizvodnje, a takođe i energija potrebna za zagrevanje tankova sa pivom i rad za masina za punjene flasa je poskupela.

Ekspolozija cena

Iz Fabrike Veltins ukazuju na eksploziju cena, najvišu u poslednjih nekoliko decenija i cene njihovih piva skočile su za jedna evro po gajbi.

Veltins će možda opet povećati cenu jer se vrtolglav rast nastavlja, a i drugi proizvođači su podigli cene.

Konzumenti na to gledaju razlicito, a poprilično je onih koji misle da je opravdano budući da su i mnoge druge stvari skuplje.

Najveći problem bi bio da Rusija obustavi isporuku gasa ili EU uvede embargo, a ako se to desi poskupljenje piva biće i najmanji problem.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos