“KAD BUDEM STAR, DEBEO I MRZOVOLJAN, PRIČAĆU DECI DA SAM NEKADA IGRAO DOBRU KOŠARKU”

Nikola Jokić prokomentarisao je drugu uzastopnu MVP nagradu

Foto: Wikimedia Commons

Jokić je postao tek 13. igrač u istoriji koji je u dve uzastopne sezone proglašen za najkorisnijeg igrača lige.

Pridružio se Karimu Abdul-Džabaru, Janisu Adetokumbu, Lariju Birdu, Viltu Čamberlenu, Stefenu Kariju, Timu Dankani, Lebronu Džejmsu, Medžiku Džonsonu, Majklu Džordanu, Mozesu Melounu, Stivu Nehšu i Bilu Raselu.

“Sada ne razmišljam o tome, ali kada budem star, debeo i mrzovoljan, sigurno ću se setiti toga i pričati deci o tome da sam nekada igrao dobru košarku”,
 rekao je Jokić.

U svojoj sedmoj NBA sezoni, Jokić je u proseku beležio 27,1 poena, 13,8 skokova, 7,9 asistencija, 1,47 ukradenih lopti i 0,85 blokada po utakmici, postavljajući najbolje rezultate u karijeri u svakoj kategoriji osim u asistencijama (drugi najviši).

“Svi znaju da sam ja isti onaj momak, i ostaću isti posle ovoga. Činjenica da sam u društvu sa svim tim momcima koji su stvarali istoriju ove lige i ovog sporta. Samo to znači mnogo i to je neverovatno nasleđe koje ostaje”.

Jokić je opet pričao o tome kako kao klinac nije sanjao da će biti košarkaš.

“U tom momentu, nisam razmišljao o igranju košarke. Bio sam u štali, bio sam sa konjima, čistio. O košarci sam počeo da razmišljam kada sam imo 13, 14, godina. Moj tata je pričao sa trenerom da se počnem sa košarkom”.

Jokić je nagradu dobio u rodnom Somboru, bukvalno u štali za konje gde su ga iznenadili prijatelji iz Denvera.

“Bio je veliko iznenađenje. Izašao je sa staze, nije očekivao ništa od ovoga i da vidi vlasnika Džoša Kronkea, Tima Konolija, trenere i porodicu, sve koji ga vole. Bio je to trenutak koji neću zaboraviti. Mislim ni Nikola. Kakav trenutak, druga MVP nagrada. Zaslužio je, a zato ga i volim jer je bio skroman zbog podrške koju je dobio”, rekao je trener Nagetsa Majk Meloun.

 

 

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos