OGRANIČENJE BRZINE NA NEMAČKIM AUTOPUTEVIMA

Ministri 16 nemačkih pokrajina izglasali ograničenja na autoputevima

Foto: Pixabay

Ministri ekologije 16 nemačkih pokrajina jednoglasno su izglasali ograničenje brzine na autoputevima.

Nemci dugo ljubomorno brane pravo na vožnju bez ograničenja brzine, ali ministri upozoravaju da je klima važnija.

“Takođe moramo poboljšati zaštitu klime putem ograničenja brzine”, rekao je Olaf Lis, predsedavajući Konferencije ministara za ekologiju u Donjoj Saskoj.

U petak se na konferenciji po prvi put raspravljalo o ograničenju brzine na kultnom autoputu. Ministri iz Bavarske i Severne Rajne-Vestfalije zatražili su primedbu da su efekti takve mere ograničeni, ali su je ipak podržali, prenosi Seebiz.

Ministri u zaključku nisu naveli za koje se ograničenje brzine zalažu, ali je Lis sklon granici od 130 kilometara na sat.

Puni tanjiri, a ne rezervoari: Ograničiti upotrebu biogoriva

Istovremeno, ministri su zajedno sa saveznom ministarkom ekologije Steffi Lehmke obećali izmenu zakona kako bi se ograničila upotreba biogoriva iz zasađenih poljoprivrednih kultura.

Samo u Nemačkoj se 2,4 miliona tona poljoprivredne hrane i stočne hrane koristi za proizvodnju bioetanola, alternativnog goriva.

“Želimo puniti tanjire, a ne rezervoare. Mislim da je pametnije koristiti ta područja za uzgoj hrane”, rekao je Lis, prenosi Bizlife.

Ministarka Lehmke je rekla da je rat u Ukrajini otkrio sve slabosti u snabdevanju hranom i sirovinama. “Hrana i goriva za životinje ne mogu biti rešenje u vreme kada se preti strašna globalna kriza gladi”, rekao je Lemke.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos