ŠANGAJ SE PONOVO OTVARA

Najavljeno ponovno otvaranje prodavnica u fazama

Foto: Pixabay

Grad Šangaj objavio je “postepeno” otvaranje prodavnica od 16. maja, u vreme kada stanovnici tog kineskog ekonomskog centra pokazuju sve veću nervozu posle drugog meseca zaključavanja.

Kina, koja se ovih nedelja suočava sa talasom epidemije korona virusa, početkom aprila zatvorila je metropolu od 25 miliona stanovnika, koja je epicentar zaraze.

Neki od stanovnika Šangaja bili su u karantinu i pre tog datuma.

Iznervirani zbog problema snabdevanja svežim proizvodima, nemogućeg pristupa medicinskoj nezi van COVID-a i slanja osoba sa pozitivnim testom na COVID u centre za karantin, mnogi građani su izrazili svoj bes preko interneta.

Zamenik gradonačelnika Šangaja Čen Tong objavio je 15. maja ponovno otvaranje trgovina “u fazama”, od ponedeljka.

U Kini je svako ukidanje restrikcija obično uslovljeno time da u društvu ima “nula zaraze”, odnosno da nema novog pozitivnog slučaja tokom tri dana van centara za karantin.

Pad broja novih slučajeva je veliki, u Šangaju je 15. maja prijavljeno 1.369 novih slučajeva zaraze u odnosu na više od 25.000 dnevno krajem prošlog meseca.

Međutim, u nekim kvartovima grada restrikcije su izgleda poslednjih dana još više zaoštrene.

Peking, koji se nalazi 1.200 kilometara severno, živi u strahu od zaključavanja, od kraja aprila od kada prijavljuje više od hiljadu novih slučajeva zaraze.

Peking je više puta testirao stanovnike, osobe koje su pozitivne stavljene su u kućni karantin, i zatvorene su metro stanice i prodavnice koje nisu neophodne u nekim kvartovima.

Da bi zaustavio širenje zaraze, kvart Fangšan u jugozapadnom delu Pekinga, koji ima 1,3 miliona stanovnika, 14. maja je prekinuo rad taksija.

Izuzev nekih kvartova koji su u lockdownu, velika većina od 22 miliona stanovnika Pekinga i dalje može da izlazi iz svojih kuća.

Mnoga javna mesta, međutim, zatvorena su i obavezan je rad na daljinu, posebno u kvartu Čaojang, koji ima najviše stanovnika u glavnom gradu i gde se nalaze brojne multinacionalne kompanije.

Izvor Radio slobodna Evropa
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos