U ŠTA SVE ULAŽE PARE DŽORDŽ SOROŠ?

Njegov fond ulaže u električne automobile, banke, e-komerc ....

Foto: Wikimedia Commons

Investicijski fond milijardera Džordža Soroša udvostručio je ulaganja u Rivian Automotive Inc. i preuzeo nove pozicije kod proizvođača električnih vozila Nio Inc. i Lucid Motors Inc..

Kako je otkriveno u februaru, Sorosev fond kupio je gotovo 20 miliona dionica Riviana, u vrednosti od oko 2 milijarde dolara u to vreme, prenosi Bankar.me.

Investicija se nije isplatila zbog strmoglavog pada dionica Riviana ove godine, ali je fond kupio još 6 miliona deonica u razdoblju koje je završilo 31. marta, pokazuje prijava u petak.

To dovodi do udela fonda na oko 25,9 milina deonica, vrednih oko 693 miliona dolara. Deonice Riviana ove su godine izgubile oko 74 odsto, u poređenju s gubicima od oko 16 odsto za indeks S&P 500.

Rivian je ranije ove nedelje objavio veći gubitak i prihod u prvom tromjesečju od očekivanog koji je takođe razočarao Wall Street.

Prijava je takođe otkrila nove udjele u proizvođačima električnih vozila Lucid i u kineskom Nio, te pokazuje da je fond prodao svoje pozicije na proizvođaču električnih vozila Fisker Inc. i na proizvođaču automobila General Motors.

Takođe je prodao svoje udjele u kompaniji Lyft Inc i Peloton Interactive Inc.

 

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos