KO IDE U SRBIJU NEKA ZAOBIĐE HORGOŠ:

Apel vozačima da ne idu na najfrekventniji granični prelaz zbog radova

Foto: Wikimedia Commons

RADOVI na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš, jednog od najopterećenijih i najfrekventnijih u zemlji, u punom su jeku, a kako će trajati i tokom turističke sezone, nadležni pozivaju putnike da koriste druge granične prelaze.

Prema najavi Ministarstva saobraćaja i infrastrukture, radovi na samom prelazu, kao i na prilaznim saobraćajnicama trajaće oko godinu i po dana, tako da bi preporuka bila da se kao alternativa koriste drugi manji prelazi. Za putnički saobraćaj su to Kelebija, Đala, Horgoš 2, Rabe, Bački Breg, Bački Vinogradi, Bajmok i Rastina, a za teretni Terminal Kelebija – saopštila je Uprava carine.

Treba imati u vidu da je prošle godine tokom letnje sezone (jun, jul i avgust), uprkos smanjenoj fluktuaciji usled pandemije, preko ovog graničnog prelaza u našu zemlju ušlo više od milion i po putnika, a izašlo oko 1,2 miliona ljudi. U istom periodu je preko Terminala Horgoš u zemlju ušlo više od 43.000 kamiona, a iz nje izašlo gotovo 40.000 teretnjaka.

Podsetimo, pre dva meseca na GP Horgoš 1 počeli su radovi na izgradnji i rekonstrukciji ovog najfrekventnijeg graničnog prelaza u našoj zemlji. Investiciju vrednu oko dve milijarde dinara realizuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Kako je objašnjeno u projektu, predviđena je izgradnja dve dodatne saobraćajne trake za teretna vozila, nova parking-mesta za teretna, putnička i autobuska vozila, formiranje dve trake za autobuski saobraćaj. Takođe i dve dodatne trake za putnički saobraćaj, kao i izgradnja novog teretnog terminala i jedna traka za vangabaritna vozila na izlazu iz zemlje, funkcionalna prenamena i rehabilitacija/rekonstrukcija postojeće kolovozne konstrukcije. Postavljaće se nove kabine za kontrolu, gradiće se objekati pratećih sadržaja, kao i javni toaleti.

 

Izvor Večernje novosti
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos