“‘SVESRPSKI DEČJI SABOR’ OD 26. DO 29. MAJA U BEOGRADU”

Skup naše dece iz zemlje i sveta

Foto: Pixabay

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je juče u Dečjem kulturnom centru konferenciji za novinare povodom manifestacije “Svesrpski dečji sabor” koji će se održati od 26. do 29. maja u Beogradu.

“Svesrpski dečji sabor” je tradicionalna manifestacija koju već četvrti put zaredom organizuje Gradska uprava Grada Beograda – Dečji kulturni centar Beograda uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstva spoljnih poslova, a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vesić je ovom prilikom izjavio da je Beograd već decenijama domaćin manifestacije “Radost Evrope”, na šta je Grad ponosan, prenosi Beoinfo.

“Zahvaljujući toj manifestaciji deca iz čitave Evrope dolaze u naš grad, druže se sa našom decom i zajednički stvaraju nove kulturne vrednosti. U skladu sa tim pojavila se potreba da organizujemo i ‘Svesrpski dečji sabor’. S obzirom na to da već imamo drugu i treću generaciju Srba koji žive u inostranstvu, potrebno je da kao država na ozbiljniji način priđemo komunikaciji sa tom decom. Tako bi oni znali naš jezik i kulturu, jer će se malo njih vratiti ovde, ali u svakom slučaju mogu da se osećaju kao deo naše nacije ali i da doprinose i državi u kojoj žive”, rekao je Vesić.

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos