DOLAR LAGANO PADA

Da li je pad vredan pažnje?

Foto: Pixabay

Indeks, koji prati vrednost dolara prema korpi šest glavnih valuta, oslabio je za 0,1 procenat.

Američki dolar je na putu da zabeleži najgoru trgovačku nedelju prema vodećim rivalskim valutama od početka februara, pošto je posustao u odnosu na nedavni vrtoglavi skok od 10 odsto.

Doskorašnji uspon dolara bio je podržan “begom” investitora u sigurna utočišta, usled pada cena akcija na berzama, a zbog straha od uticaja rastuće inflacije i ruske invazije na Ukrajinu.

Međutim, nakon rasta tokom svih nedelja, od ukupno 14 – osim u poslednje dve nedelje – dolarski indeks će, kako se čini, završiti današnje trgovanje s gubitkom vrednosti od 1,6% na nedeljnom nivou, izveštava Rojters.

Indeks, koji prati vrednost dolara prema korpi šest glavnih valuta, oslabio je danas za 0,1 procenat na 102,82 poena u odnosu na četvrtak, dok je prošlog petka zaključen na najvišem nivou od januara 2003, na 105,01 poena.

Analitičari kažu da slabljenje dolara delimično odražava nedavni pad prinosa (prilagođenih za stopu inflacije) na američke državne dužničke hartije, ali dodaju da je upitno da li će slabljenje dolara potrajati.

Ostale valute koje se takođe smatraju sigurnim utočištima – ojačale su ove nedelje, jer su akcije na globalnim tržištima bile pod pritiskom, mada su se u Evropi danas blago oporavile.

Izvor Telegraf
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos