RUSKI MEKDONALDS PRONAŠAO KUPCA

Novi vlasnik promeniće i brend

Foto: Wikimedia Commons

Mekdonalds je pronašao lokalnog kupca za svoj ogranak u Rusiji, nakon što je napustio tu zemlju zbog rata u Ukrajini. Aleksandar Govor, koji je trenutno na čelu Mekdonalds restorana u Sibiru, preuzeće restorane i osoblje kompanije, vodeći ih pod novim brendom, saopštili su iz ovog lanca brze hrane.

Prodajna cena nije objavljena, ali su investitori upozoreni da će zbog izlaska kompanije pretrpeti štetu veću od milijardu dolara. Mekdonalds je radio u Rusiji više od 30 godina. Otvaranje prvog restorana u Moskvi 1990. godine simbolizuje “otapanje” hladnoratovskih tenzija.

Godinu dana kasnije, SSSR se raspao i Rusija je otvorila svoju ekonomiju za kompanije sa Zapada. Više od tri decenije kasnije, međutim, Mekdonalds je samo jedna od sve većeg broja korporacija koje se povlače jer im rat u Ukrajini i zapadne sankcije otežavaju poslovanje.

Mekdonalds, koji je imao skoro 850 restorana u zemlji, od kojih su većina bili u direktnom vlasništvu, saopštio je da očekuje da će dogovor o prodaji, koji podleže regulatornom odobrenju, biti zaključen u narednim nedeljama, preneo je BBC.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos