ZNAČAJAN DOGOVOR VUČIĆA I ORBANA

Srbija će u Mađarskoj uskladištiti 300 do 500 miliona kubika gasa

Foto: Pixabay

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom dogovorio da Srbija može da uskladišti 300 do 500 miliona kubika gasa u Mađarskoj.

– Važno je što nam premijer Mađarske omogućava da uskladištimo između 300 i 500 miliona kubnih metara gasa – rekao je Vučić za TV Pink, objasnivši da bi time osigurali snabdevanje za najteža tri meseca čak i da neko iseče linije snabdevanja.

Predsednik je rekao i da će Srbija “naći novac za sve to, čak i unapred”, iako to, kaže, nije lako.

Kad je reč o struji, Vučić kaže da će Srbija kupovati fjučerse i forvardse.

– Dakle, bolje da kupimo unapred, ali da imamo to garantovano i tražićemo dogovore preko prijateljskih zemalja, da ne mogu da nam kažu da zbog više sile ne mogu da nam daju struju. Moramo o svemu tome da brinemo kako bismo obezbedili naše građane za zimu. Nisu u pitanju samo topli stanovi već i da li ćemo obezbediti struju za fabrike da bi mogle da rade. Verujem da ćemo u tome uspeti – naveo je Vučić.

Najavio je da će od ponedeljka krenuti u obilazak svih velikih infrastrukturnih radova.

– Nismo ih zaustavili, da vidimo kakvo je stanje sa izgradnjom metroa u Beogradu, Moravskim koridorom, požarevačkim koridorom – naveo je Vučić.

Kazao je da uskoro treba da krene potpisivanje i radovi na prvoj deonici brze pruge Niš – Beograd od Ðunisa do Stalaća, kao i da moraju da počnu pregovori za obnovu barske pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom.

Vučić je rekao da se gradi i autoput Ruma – Šabac i da je most kod Šapca već gotovo više od 73 odsto i da je počela gradnja prvih 4,5 km autoputa od Šapca do Loznice.

“Moramo da ubrzamo jer moramo da održimo stopu rasta i budemo među prvih pet zemalja u Evropi i ove godine, jer to nam omogućava da čuvamo napredak Srbije i obezbeđujemo veće plate i penzije. Uveren sam da ćemo zajednički uspeti da pobedimo sve nedaće i izazove i osiguramo nacionalni ponos zemlje i ekonomski prosperitet”, naveo je Vučić.

 

Izvor Večernje novosti
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos