POLOVNJACI U NEMAČKOJ I 30 ODSTO SKUPLJI

U poslednjih godinu dana povećana i potražnja za dizelašima

Foto: Pixabay

U Nemačkoj su polovni automobili u roku od godinu dana poskupeli za gotovo trećinu, javlja Agencija za analizu tržišta DAT u petak.

“U aprilu je uobičajeni, tri godine star automobil s benzinskim motorom bio 30,1 posto skuplji nego sličan automobli u aprilu prošle godine”, proizlazi iz analize DAT-a. U proseku je tri godine star automobil s benzinskim motorom stajao 27.900 eura, prenosi Seebiz.

Automobili s motorima na dizel su poskupeli još nešto više, za 31,8 posto a u proseku je za tri godine stare “dizelaše” trebalo izdvojiti 28.960 eura.

Prema procenama analitičara, cene polovnih automobila rastu zbog smanjene ponude novih. Koronakriza je uticala na manjak čipova i ostalih delova za automobilsku industriju što je smanjilo kapacitete.

Istovremeno su i cene novih automobila u poslednjih tri godine porasle za sedam odsto.

Osetni porast cena polovnih automobila se ne odnosi samo na automobile do tri godine nego i na starije modele.

“Kada je ponuda ograničena, raste potražnja i za starijim modelima i to naravno podiže cenu”, rekao je glasnogovornik agencije DAT.

Rasprava koja se u Njemačkoj vodila uoči koronakrize koja je čak predviđala delimičnu zabranu automobila na dizel više ne utiče na smanjenu potražnju za ovim vozilima što je bilo uočljivo u jeku te rasprave.

Prema podacima DAT-a ali i najvećeg internet portala za polovne automobile “mobile.de” uočena je potražnja za rabljenim “dizelašima” pogotovo za onima s jačim motorima.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos