BOGATI DA SE MAŠE ZA NOVČANIK

Mađarska ide radikalno

Foto: Pixabay

Reizabrana mađarska vlada objavila je nove sektorske poreze za 2022. i 2023. godinu, kao odgovor na veće cene sirovina i poteškoće koje je doneo rat u Ukrajini – objavila je globalna advokatska kancelarija za korporativno pravo CMS.

Banke bi morale da plate dodatni porez na svoju kamatnu maržu.

Vlada premijera Viktora Orbana će utrostručiti iznos naknade za rudarstvo, koju plaćaju kompanije koje se bave vađenjem nafte i prirodnog gasa, a takođe će se promeniti i način obračuna tantijeme.

Deo profita na maržama biće predmet dodatnog poreza, a veći porezi biće naplaćeni proizvođačima bioetanola i biogoriva, piše Bankar.me.

U maloprodajnom sektoru, poreske stope koje se primenjuju u dva najviša poreska razreda biće povećane na ovaj način: sa 2,7% na 4,1% za poreske obveznike iznad 100 milijardi HUF (oko 250 miliona evra) neto prihoda od prodaje i sa 0,4 odsto na 1 odsto za poreske obveznike u grupi od 30 do 100 milijardi forinti neto prihoda od prodaje.

Takođe, predviđeno je uvođenje novog poreza na promet na roming, internet i kablovsku TV. Detalji tek treba da budu finalizovani. Kada je reč o avio-kompanijama, naknade će biti naplaćene pružaocima usluga “na zemlji”. Dodatne naknade (10-15 evra po putovanju) će indirektno pasti na teret putnika.

Izvor Telegraf
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos