U NEMAČKOJ UPUĆENE PRIMEDBE VICEKANCELARU

Saksonski premijer osudio ishitrene planove Berlina

Foto: Pixabay

SAKSONSKI premijer Mihael Krečmer osudio je ishitrene planove Berlina da zaustavi uvoz ruskog uglja, gasa i nafte, piše “Dojče Virtšafts Nahrihten”.

– Pre nego što se povučemo iz ugovora o snabdevanju, neophodno je obezbediti pouzdano snabdevanje energijom – rekao je on.

Krečmer je takođe podsetio nemačkog vicenakcelara Roberta Habeka da ne treba da upozorava na predstojeću recesiju u zemlji, već da čini sve da je izbegne.

Krečmer je dodao da se povećanje cena energije za obične potrošače i preduzeća kretalo od 80 odsto do 100 odsto i pozvao Berlin da vodi politiku koja će obezbediti konkurentnost zemlje.

Dan ranije Evropska unija je u zvaničnom listu objavila šesti paket sankcija Rusiji. NJime je, između ostalog, predviđeno i postepeno uvođenje embarga na uvoz crnog zlata iz Rusije. Zabrana će uticati samo na isporuke morem, a nafta koja dolazi naftovodom Družba ne podleže ograničenjima.

Nakon početka specijalne vojne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Zapad je pojačao sankcije na Moskvu. Restriktivne mere su prvenstveno pogodile bankarski sektor i visokotehnološke proizvode. Mnogi brendovi su najavili povlačenje iz Rusije.

Moskva je takve korake nazvala ekonomskim ratom, uz napomenu da je spremna za takav scenario. Centralna banka preduzima mere za stabilizaciju situacije na deviznom tržištu, zahvaljujući čemu je rublja značajno ojačala prema dolaru i evru, oborivši petogodišnje maksimume. Rusija je takođe prebacila plaćanja za isporuku gasa”neprijateljskim zemljama” u rublje.

Istovremeno, na Zapadu su ograničenja izazvala rekordan rast cena goriva i hrane.

Izvor Večernje novosti
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos