BAJDEN ZATRAŽIO DA SE RAZMOTRI UKIDANJE CARINA ZA KINU

Šta stoji iza ovoga?

Foto: Pixabay

VAŠINGTON – Američka ministarka trgovine Ðina Raimondo izjavila je danas da je predsjednik SAD Džo Bajden zatražio od svog tima da razmotri opciju ukidanja nekih carina za Kinu, koje je uveo bivši predsjednik Donald Tramp, kako bi se uticalo na sadašnju visoku stopu inflacije.

“Razmatramo tu mogućnost. U stvari, predsjednik je tražio od nas da sprovedemo analizu, što mi i radimo, ali on će morati da donese konačnu odluku”, rekla je Raimondo u današnjem intervjuu za CNN.

Ona je ukazala da postoje proizvodi kao što su kućne potrepštine, bicikli i slično za koje bi imalo smisla razmotriti ukidanje tarifa i dodala da je administracija odlučila da zadrži neke od tarifa na čelik i aluminijum kako bi zaštitila američke radnike i metalski industrijski kompleks, prenosi Rojters.

Bajden je potvrdio da razmatra ukidanje nekih tarifa koje je njegov prethodnik nametnuo za stotine milijardi dolara vrijednu kinesku robu 2018. i 2019. godine u jeku ogorčenog trgovinskog rata između dvije najveće svjetske ekonomije.

Kina je poručila da bi smanjenje carina smanjilo i troškove za potrošače i kupce u SAD.

Izvor Nezavisne novineI
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos