SPORAZUM O KULTURI SA NEMAČKOM

Foto: FoNet

Premijerka Ana Brnabić i ambasador Nemačke Tomas Šib potpisali su danas Sporazum o saranji u oblasti kulture, obrazovanja i nauke.

Sporazum pruža pravni osnov za rad Gete instituta sa sedištem u Beogradu i drugih nemačkih ustanova iz oblasti kulture koje su zastupljene u Srbiji, uključujući i Nemačku službu za akademsku razmenu, Upravu za školstvo u inostranstvu i Institut za odnose s inostranstvom, kao i za rad kulturnih ustanova iz Srbije u Nemačkoj, navodi se u saopštenju nemačke ambasade.

Potpisani dokument predstavlja osnov za dalje intenziviranje razmene u oblasti kulture, obrazovanja i nauke između Nemačke i Srbije, koji će dati doprinos produbljivanju uzajamnog znanja o drugoj kulturi i jačanju kulturne saradnje u svim oblastima i na svim nivoima.

Na osnovu Sporazuma biće moguće unaprediti prenošenje znanja o kulturi i učenje jezika, saradnju u oblasti obrazovanja, sporta, kao i saradnju muzeja.

Osim toga, Nemačka i Srbija će nastojati da unaprede razmenu mladih i saradnju u radu sa mladima i između organizacija mladih, a kada je reč o sportu, sporazumom će se podsticati odnosi olimpijskih pokreta i sportskih saveza dveju država, kao i razmena sportista, trenera, delegacija sportista i stručnjaka.

Izvor FoNet
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos