“PRODAJA EPS? NOTORNA LAŽ”

Vučić: Taj ko bi sada to uradio bio bi mnogo glup

Foto: Pixabay

Govoreći o navodima pojedinih medija da država prodaje EPS, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je to laž.

Prodaja EPS. Notorna laž. To je kao da mi kažete da imam crveni sako. Taj ko bi sada to uradio bio bi mnogo glup. To je sve što imam da vam kažem. Nijednog sekunda nismo to razmatrali na bilo koji način. Mi gledamo u regionu da kupimo, a ne da prodajemo – rekao je Vučić.

“Neizdrživo u Evropi”

Predsednik je ocenio danas da su sankcije prema Rusiji bile loše targetirane i da je neizdrživo stanje u evrozoni zbog čega, kako kaže, Evropska centralna banka (ECB) mora da podiže referentne kamatne stope.

Vučić je kazao da je, za razliku od ECB, Američka centralna banka FED na vreme podigla referentne stope i da je, kako je rekao, zbog veće stope rasta i teške situacije sa Ukrajinom, predsednica ECB Kristin Lagar verovatno oklevala da to učini, prenosi Tanjug.

”Čekala je zbog većeg novca koji je morao da se potroši, a i da se ne bi ugrozila stopa rasta u evrozoni. Zato nije žurila sa povećanjem referentne kamatne stope, ali sad mora, doteralo cara do duvara”, rekao je Vučić na pitanje da prokomentariše poziv ECB na hitan sastanak zbog lošeg stanja u evrozoni.

Ukazao je na stanje ekonomija u Evrope, navodeći da je, na primer, oko 16-17 odsto inflacija u Českoj uz ocenu da je to neizdrživo.

”Zato ECB mora da radi svoj posao. To će da doprinese daljem padu stope rasta, jer da nemamo ovakvu stopu rasta ne bismo mogli da povećavamo plate i penzije. Sve je to uslovljeno, sve je to igra stabilnosti, rasta plata, penzija, životnog standarda…”, rekao je Vučić novinarima posle otvaranja sektora B5 obilaznice oko Beograda, deonice petlja Orlovača – tunel Straževica.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos