NAMIRNICE KOJE NIKAKO NE TREBA KOMBINOVATI

Pravilo je da ne smete kombinovati namirnice koje u sebi imaju recimo ugljene hidrate i proteine. To su različiti enzimi koji se vare u različito vreme tako da mogu da izazovu umor, tromost, kao i probleme sa želucem i naravno gomilanje kilograma.

Nutricionisti kažu da su sledeće kombinacije štetne po vas:

Sve kombinacije proteina s proteinima, kao što su slanina i jaja, orašasti plodovi i jogurt ili sendvič od ćuretine sa sirom i slično, nisu preporučljive jer se proteini dugo razgrađuju i opterećuju probavni sistem.

Hamburger i pomfrit

Gotova hrana sadrži visoke nivoe masnoća, konzervanasa i drugih hemikalija, koje u kombinaciji sa šećerom (skrobom) u krompirićima, može dovesti do stvaranje citokina, koji mogu uzrokovati upalu i ubrzavaju proces starenja.

Vino i kolač

Alkohol podiže nivo šećera u krvi i povećava proizvodnju insulina, zbog čega će se velika količina šećera u dezertu odmah smestiti u masne naslage i dugoročno dovesti do nezdravog gojenja.

Paradajz i krastavac

Dakle, omiljena letnja salata nije dobar izbor. Naime, krastavac sadrži enzime koji ometaju apsorpciju vitamina C i nekih drugih korisnih sastojaka iz paradajza, pa će oslabiti njegovu nutritivnu vrednost.

Testenina s paradajzom

Paradajz je kiseo i može izazvati probleme ako se jede s namirnicama bogatim i skrobom i ugljenim hidratima. Problem može stvoriti i pica, ili pirinač, odnosno slatki krumpir. Takva kombinacija izaziva povećani umor vrlo brzo nakon obroka.

Banana i mleko

Ta kombinacija često stvara osećaj težine u želucu. Međutim, ako, baš volite frape od banana, odaberite zrelu bananu i dodajte kardamom ili muskatni oraščić koji će olakšati varenje frapea. Kravlje mleko možete zameniti bademovim ili pirinčanim.

Obratite pažnju i na kombinaciju mesa i krompira, koja ima stalno mesto na trpezama. Proteine, kao što smo već rekli, ne treba kombinovati sa ugljenim hidratima, tako da samim tim i ovaj obrok otpada ukoliko želite da se pridržavate pravilne ishrane.

 

IZVOR: NOVOSTI

2 komentara
  1. Sasa recite

    Haj ne lupetajte više , evidence based practice, gde su reference studija?,ne zamajavajte narod i kanite se mesa i svega sto je životinjskog porekla.
    Hleb,krompir,pirinač , voće povrće , orahe bademe i lan ( to je najjeftinije) i kretanje pola sata dnevno minimum i ne treba vam ni doktor ni farmacija ni nutricionista

    1. Sasa recite

      A pasulj , grašak , boranija , leblebija ,sočiva jedi dva puta nedeljno minimum

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos