SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU 2026. U AMERICI, KANADI I MEKSIKU

NORA STANKOVIC

FIFA je obznanila planove za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026. godine. Prvenstvo će se održati u tri zemlje Sjedinjenim Državama, Kanadi I Meksiku. Turnir, čiji će zajednički domaćini biti ove tri zemlje, biće prvi koji će imati 48 timova, što je povećanje sa sadašnjih 32, i biće održan u gradovima širom Severne Amerike.

„Ovaj deo sveta ne shvata šta će se ovde dogoditi 2026. godine“, rekao je predsednik FIFA Đani Infantino na konferenciji za novinare na Menhetnu nakon televizijskog saopštenja.

 Izbori, 16 gradova izabranih sa liste od 22 finalista, podeljeni  su u tri regionalne grupe, koji predstavljaju istočni, centralni i zapadni region.

DE191048-E0D8-4C7F-BB95-05B0776E6D36.JPG

Predsednik FIFA Djanini Infantino i Viktor Montaljani, član FiFA komiteta

 Među pobedničkim ponuđačima su bila legendarna fudbalska mesta kao što je stadion Asteca u Meksiko Sitiju, koji je bio domaćin dva finala Svetskog prvenstva, ali i gradska područja sa prethodnim iskustvom domaćina Svetskog prvenstva kao što su Los Anđeles, Njujork, Dalas i Gvadalahara u Meksiku, kao i novajlije poput Toronta. , Filadelfija, Majami i Sijetl u kojima se svetsko prvenstvo odvija prvi put.

 Konačne grupe  o tome kako bi se turnir mogao odigrati, sa timovima raspoređenim po regionima u pokušaju da ograniče putovanja po zemlji za timove i navijače, u ranim fazama turnira:

 ISTOK: Toronto (BMO stadion); Boston (Gillette Stadium, Fokborough, Mass.); Filadelfija (Lincoln Financial Field); Majami (Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Florida); i Njujork / Nju Džersi (MetLife stadion, Ist Raderford, NJ).

 CENTRALNO: Kanzas Siti, Misuri (Erouhed stadion); Dalas (AT&T stadion, Arlington, Teksas); Atlanta (Mercedes Benz stadion); Hjuston (NRG stadion); Monterej, Meksiko (BBVA stadion, Gvadalupe); Meksiko Siti (država Asteka).

 ZAPAD: Vankuver (BC Place); Sijetl (Lumen Field); San Francisko (Levi’s stadion, Santa Klara, Kalifornija); Los Anđeles (SoFi stadion, Inglevud, Kalifornija); i Gvadalahara, Meksiko (Estadio Akron, Zapopan).

 Najveći deo od 80 utakmica Svetskog prvenstva biće odigran u Sjedinjenim Državama, nakon sporazuma koji su sklopile federacije tri zemlje domaćina kada su se kandidovale za organizaciju turnira 2017. i potvrđen izborom FIFA. Od 16 odabranih gradova, 11 je bilo u Sjedinjenim Državama, tri u Meksiku i dva – Vankuveru i Torontu – u Kanadi. Meksiko će postati prva zemlja koja je tri puta bila domaćin Svetskog prvenstva, dok će Kanada to učiniti prvi put. Sjedinjene Države su ranije bile domaćini Svetskog prvenstva 1994. godine, turnira sa 24 tima koji i dalje drži rekord posećenosti čak i nakon proširenja na sadašnja 32 tima. Takmičenje sa 48 timova 2026. godine, održano na nizu gigantskih stadiona, očekuje se – srušiće te rekorde po posećenosti tih utakmica pošto je fudbal sve popularniji sport u Severnoj Americi.

A26C3CE4-8C11-44CC-86D9-FAE0390793CB.JPG

Cover Photo: Nik Bontis, predsednik Kanadske fudbalske federacije, Jon de Luis Plazas Predsednik Meksičke fudbalske fedeeracije, Sindi Parlov Kone, predsednica US fudbalske federacije, predsednik FIFE Djanini Infantino i  Viktor Montaljani, član FiFA komiteta (copyright Nora Stankovic)

Pripremio : Nenad Stanković 

Foto: Nora Stanković

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos