NOVI PROTEST BORACA VRS

U Banjaluci ponovo protest demobilisanih boraca VRS

Foto: TSD

Piše: Vladimir Kovačević

Demobilisani borci VRS održali su još jedan protest u Banjaluci. Borci su se, u organizaciji veterana odbrambeno otadžbisnog rata Republike Srpske, prvo okupili u parku Mladen Stojanović. Nakon okupljanja borci su otišli pred Narodnu skupštinu RS gdje je u toku redovna sjednica. Borci su nezadovoljni jer nije ispoštovan ni jedan zaključak usvojen na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja je održana u maju.

Nismo zadovoljni načinom na kategorizacije. Mi smo svjesni da se izdvajaju značajna sredstva ali se ta sredstva ne izdvajaju transparentno“, rekao je predsjednik Udruženja Veterana odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske, Risto Jeftić

Borci traže povećanje iznosa mjesečnog dodatka, besplatno liječenje i objavljivanje javnog registra boraca i njihovih naknada.

Borcima su se ispred skupštine obratili neki od opozicionoh poslanika. Oni su tražili da kolegijum Narodne skupštine u aktuelno zasjedanje uvrsti još jednu tačku dnevnog reda posvećenu demobilisanim borcima.

Tražili smo kolegijum i da bude uvrštena još jedna tačka u dnevni red“, rekao je borcima, okupljenim ispred skupštine, poslanik SDS-a, Darko Babalj.

Kolegijum nije prihvatio još jednu tačku dnevnog reda, uz obrazloženje da procedura to ne dozvoljava. Predloženo je da se skupi 28 potpisa za novu posebnu sjednicu. Demobilisani borci su se, iako svi nisu bili za to, povukli ponovo u park Mladen Stojanović. Tamo će odlučiti o daljim koracima u narednim danima.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos