REKORDNA INFLACIJA I NAJBOLJI GRADOVI ZA ŽIVOT

NENAD STANKOVIC: TORONTO

Kako stopa inflacije u Kanadi raste, približavajući se najvišim vrednostima u poslednjih 40 godina, neki kupci čine sve što mogu da uštede na osnovnim stvarima.

Prema statističkim podacima Kanade, inflacija je porasla u maju na 7,7 odsto, što je najviše od 1983. Poskupljenja hrane u maju premašuju opštu stopu inflacije: cene masti i ulja su porasli za 30 odsto, sveže povrće za 10,3 odsto, riba je posukupela za 11,7 odsto, a meso za 9 odsto.

***

Sve više Kanađana se bori da uštedi za penziju, neki kupci pronalaze nove načine da smanje troškove namirnica, a Kanada dominira na listi najboljih gradova u svetu za život. Evo šta danas treba da znate po preporuci kanadske televizije CTV.

 • ‘Penzionerska kriza’: Sve više Kanađana se suočava sa izazovima da štede za sigurnost penzionisanja jer inflacija nastavlja da raste, a tržišta opadaju, otkriva novo istraživanje.

• Ekstremno kuponovanje: Kako stopa inflacije u Kanadi raste, približavajući se najvišim vrednostima u poslednjih 40 godina,  kupci mogu da počnu da štede koristeći kupone za popuste na različite artikle.

• Zabrinutost zbog recesije: Godišnja stopa inflacije u Kanadi dostigla je 7,7 odsto za mesec maj, a neki stručnjaci kažu da zemlja neće uskoro u recesiju.

 • Najprikladniji gradovi: Objavljene su nove rang-liste najprikladnijih gradova zaživot na svetu, a Kanada je zemlja sa najviše gradova u prvih 10.

TOP 10 CITIES

1. Vienna, Austria

2. Copenhagen, Denmark

3. Zurich, Switzerland (tie)

3. Calgary, Canada (tie)

5. Vancouver, Canada

6. Geneva, Switzerland

7. Frankfurt, Germany

8. Toronto, Canada

9. Amsterdam, Netherlands

10. Osaka, Japan (tie)

10. Melbourne, Australia (tie)

10 NAJSKUPLJJIH GRADOVA ZA ŽIVOT

1. Hong Kong

2. New York

3. Geneva

4. London

5. Tokyo

6. Tel Aviv

7. Zurich

8. Shanghai

9. Guangzhou

10. Seoul

1 komentar
  1. Dule recite

    Calgary, Vancouver, Toronto hahaha koja propaganda. Pa čitava Kanada je grozna za zivot. Država gde vlada teror sa strane Presednika. Država koja je najskupljija. Država koja je grozna kao i čitav američki kontinent.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos