SVETSKA TURISTIČKA ORGANIZACIJA PRAVI STRATEGIJU ZA OPORAVAK TURIZMA

Foto: Pixabay

Piše: Saša Dobrijević

U redakciju Televizije srpske dijaspore stiglo je zvanično saopštenje Svetske Turističke organizacije. Naime, Izvršni savet Svetske Turističke organizacije Ujedinjenih Nacija (UNWTO) sastao se da unapredi oporavak turizma oko zajedničkih ciljeva i zajedničke vizije za sektor. Održana po prvi put u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, 116. sednica je bila najveći sastanak Izvršnog saveta od početka pandemije, sa više od 200 učesnika i zastupljenim 32 zemlje.

Članovi su istakli da je sastanak bio ključna tačka za sektor jer uči iz lekcija pandemije, dok se u isto vreme gleda u održiviju, inkluzivniju i otporniju budućnost. Suočili smo se sa trostrukom krizom: tekućom pandemijom, klimatskom krizom i sada ponovnim ratom u Evropi“, rekao je generalni sekretar UNWTO Zurab Pololikašvili. On je naglasio da je „turizam ujedinjen i odlučan kao nikada ranije, a UNWTO ga vodi napred, sa inkluzivnošću i održivošću u samom srcu našeg rada“.

U svom izveštaju članovima o dostignućima od prethodnog sastanka Saveta pre šest meseci, generalni sekretar je ilustrovao kako UNWTO koristi značaj turizma bez presedana, uključujući i unutar Ujedinjenih nacija, u nacionalnim planovima oporavka i rasta i u okviru šire javnosti i razgovora u medijima. UNWTO je izneo svoje planove da nastavi da unapređuje prioritete u vezi sa negovanjem održivosti, promovisanjem radnih mesta i obrazovanja u turizmu, povećanjem investicija u turizam i ubrzavanjem digitalne transformacije. Ministar turizma Saudijske Arabije i domaćin Izvršnog veća, Ahmed Al Khateeb, rekao je: „Ponovno pokretanje turizma u mnogim zemljama širom sveta pruža jedinstvenu priliku da se ponovo razmisli o upravljanju turizmom, komunikacijama i šire. Imamo neverovatnu priliku da postavimo novi put napred, da stvorimo snažnu budućnost za globalni turistički sektor, i moramo to prihvatiti.”

Priznanje važnosti turizma dodatno je ponovio ministar turizma Obale Slonovače, koji je takođe bio predsedavajući Izvršnog veća, Siandou Fofana, koji je primetio da je „turizam ujedinjen da se suoči sa budućim izazovima“, istovremeno naglašavajući važnost kohezije u planiranju i kreiranju politike kako se sektor oporavlja da bi pokrenuo širi društveni i ekonomski oporavak. Članice su se složile da se 117. sednica Izvršnog saveta UNVTO održi u Maroku, u drugoj polovini ove godine. Sa dve zemlje koje su ponudile da budu domaćini 118. sednice, članovi su glasali za to da Dominikanska Republika održi prvi Savet 2023.

Izvor TSD
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos