„NEBESKA DVORIŠTA“ VLADIKE GRIGORIJA

Foto: Instagram profil Vladika Grigorije

U Kolarčevoj zadužbini u Beogradu,  održana je promocija knjige Vladike Grigorija, episkopa dizeldorfskog i nemačkog, pod nazivom „Nebeska dvorišta“. Prvi roman „Preko praga“ izdao je 2017. godine, a pisanje drugog je trajalo tri godine. Knjiga „Nebeska dvorišta“ govori o lepoti i stradanju, gde je glavni junak na udaru rata i pomaže zajednici koja brani svoje vekovno ognjište. Knjiga je izdata 17. juna na manifestaciji „Noć knjiga“ i već prvog dana je dobila veliko interesovanje od publike. Datum kada je knjiga objavljena je sasvim “slučajno” pokrenuo jedno veće poklapanje.

„Poučeni prethodnim iskustvom, budući da je izdavačka kuća „Laguna“ objavila vladikinu knjigu „Preko Praga“ , znali smo da će biti veliko interesovanje čitalaca. Knjiga je objavljena 17. juna, a naknadno smo saznali da je to dan kada se Vladika Grigorije zamonašio i to je dalo jednu potpuno novu dimenziju i simboliku objavljivanja knjige „Nebeska dvorišta.“ – rekla je za TSD Tanja Vučković PR izdavačke kuće “Laguna”.

Događaji koji ostaju u ljudskom sećanju i iskustvu dobijaju potpuno novi ugao posmatranja kada se prenesu ispovedanjem, bez obzira da li sveštenom licu ili prijateljima, pa tako Vladiki, određeni proživljeni događaji, koji su deo romana dali su potpuno novi ugao posmatranja od kada ih je preneo na papir.

„Dobro ste to rekli, pre svega do olakšanja, do prenosa tog tereta na mnoge i na druge u jednom smislu, a u drugom smislu, nekako kad imamo neku najobičniju muku, ako je kažemo, stavimo na papir, ona dobije jednu drugu dimenziju. Pogotovo ako se nešto u nama muči, bori, kuva, lomi čitavih trideset godina onda to na kraju izađe, onda bude kao staro vino.” – rekao je Televiziji srpske dijaspore autor knjige Vladika Grigorije episkop dizeldorfski i sve Nemačke

Na promociji su o knjizi, pored autora su govorili hrvatski pisac Vlaho Bogišić i urednik Dejan Mihailović, a odlomke je čitala glumica Nataša Ninković. Pored mnogobrojnih zvanica plave krvi i sveštenstva, promociji je prisustvovao i njegova svetost patrijarh srpski, gospodin Porfirije. On je dao ekskluzivnu izjavu za TSD povodom same teme romana o malom mestu i velikim ljudima:

„Tek onda kada si sposoban u malom da prepoznaš sebe, da artikulišeš sebe možeš da govoriš i velikom to jest kada je reč o književnosti, to su drugi pametniji od mene rekli, tek kad govoriš svoj jezik, ali ne samo kao verbalni izraz ili formu, nego tek kad govoriš svoj jezik u suštini i kad govoriš svome, možeš da govoriš i globalnom, to jest sa svakog foruma sa svake govornice sa svake tribine. Prema tome ne postoji, kada je reč o lepom o dobrom o istini o pravdi o lepoti o vrlini, malo i veliko. Postoji samo univerzalno, postoji samo istinito i zapravo to je ono što je umetnost. “

Nakon promocije, stvoren je ogroman red publike koja je čekala da Vladika Grigorije potpiše kupljene knjige.

Izvor TSD
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos