GRCI U SRPSKOJ

28. juna, na Vidovdan, obeležena je svečana, iako virutelna, dodela nagrada studentima Nacionalnog i kapodistrijskog univerziteta u Atini koji su učestvovali u takmičenju iz prevođenja koje je organizovao Odsjek za ruski jezik i književnost i slovenske studije u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Grčkoj.

Studenti su kao zadatak imali da prevedu dela Jovana Dučića inspirisana grčkom tradicijom koja su nastala tokom službovanja Jovana Dučića u diplomatskom predstavništvu u Grčkoj, dok je za izbor najboljeg prevoda bio zadužen sledeći žiri:

lektor srpskog jezika na Nacionalnom i kapodistrijskom univerzitetu u Atini Biljana Turanjanin Nikolopulos, šef Odseka za neohelenistiku u Beogradu, Vojkan Stojčić, predavač na na istoj katedri Aleksandra Milanović kao i profesorica i prevodioc Aleksandra Vuković.

U saradnji i uz podršku Turističke organizacije Republike Srpske (Republic of Srpska – Visit Srpska), najboljih pet studenata u septembru će ići na putovanje u Republiku Srpsku gde će upoznati Banjaluku, Višegrad, naravno, Dučićevo rodno Trebinje kao i druge gradove Republike Srpske.

Tom prilikom studenti će pisati o svom boravku u Republici Srpskoj, a njihovo viđenje Republike Srpske iz ugla mladih studenata i turista biće predstavljeno na međunarodnom sajmu turizma u Solunu.

Najboljih pet studenata koji će posetiti Republiku Srpsku su:

Anastasios Kurajos
Mirto Papuci
Irini Prekacunaki
Zoi Paskal
Aristeos Cusis

Dodeli nagrada, pored studenata, prisustvovali su šef Predstavništva Jelena Jovanović, savetnik u ambasadi Srbije u Atini g. Dejan Ristić, kao i profesori Panos Sofulis, Genčo Banev, Janis Georgiadis, Polina Rilik dok je ceo program vodila lektor srpkog jezika na Nacionalnom i kapodistrijskom univerzitetu u Atini Biljana Turanjanin Nikolopulos.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos