RESTRIKCIJE NA GRANICI DO KRAJA SEPTEMBRA

NENAD STANKOVIC

Savezna vlada je u sredu saopštila da će sva postojeća granična ograničenja za ulazak u Kanadu ostati na snazi najmanje do 30. septembra.

To znači da će strani putnici i dalje morati da prilože dokaz o potpunoj vakcinaciji da bi ušli u zemlju, a nevakcinisani Kanađani ili stalni stanovnici moraće da obezbede molekularni test na COVID-19 koji je uzet pre ulaska i budu u karantinu 14 dana po dolasku.

Vlada takođe i dalje zahteva od svih putnika, bez obzira na državljanstvo, da učitaju svoje informacije o vakcini i putne isprave u aplikaciju ArriveCan.

Mnoge industrijske organizacije i opozicioni poslanici dugo su pozivali vladu da odustane od raznih graničnih mera, odnosno duplih procesa koji usporavaju putovanja, tvrdeći da oni imaju potencijal da uguše već iscrpljeni turistički sektor Kanade.

Kao odgovor, kanadski ministri zdravlja i turizma nastavljaju da potvrđuju da, iako se epidemiološka situacija u Kanadi poboljšala, pandemija i dalje postoji.

Vlast je obznanila da razmatra da se testiranje putnika izmesti u apoteke i druge centre van aeropdroma, kaki bi se smanjile gužve.

Vlada je 11. juna takođe objavila da je od 20. juna ukinula pokazivanje dokaza vakcine za domaće i odlazne međunarodne putnike.

Ograničenja su poslednji put produžena 31. maja.

Saopštenje Agencije za javno zdravlje Kanade (PHAC) ukazuje na produženu pauzu nasumičnih testiranja na svim aerodromima do sredine jula za potpuno vakcinisane.

Ta pauza je sprovedena 11. juna kao pokušaj Otave da ublaži zagušenja i kašnjenja na aerodromima uzrokovana povećanom potražnjom za putovanjima i nedostatkom osoblja.

 

IZVOR: N. Stanković, TSD

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos