AVIOINDUSTRIJA U KOLAPSU

Gardijan: Ovog meseca štrajkovi letačkog osoblja širom Evrope

Foto: Pixabay

Ovog meseca će širom Evrope biti održani štrajkovi kabinskog osoblja različitih avio-kompanija, navodi britanski Gardijan.

Nakon jučerašnjeg štrajka aerodromskih radnika u Parizu, zbog kog su otkazane desetine letova, kabinsko osoblje španskog ogranka kompanije Rajaner objavilo je da ovog meseca planira dvanaestodnevni štrajk, prenosi Gardijan.

Britanski list piše i da je oko 1.000 pilota švedskog avio-prevoznika SAS pristalo da do ponedeljka vodi razgovore sa poslodavcima o platama, a ukoliko ne budu bili zadovoljni ponudom, takođe će stupiti u štrajk.

Očekuje se da će i u Velikoj Britaniji avio-kompanije ove nedelje otkazati brojne letove, a izveštaji ukazuju na to da će te letove preuzeti Britiš ervejz i da će ta otkazivanja najviše pogoditi najveći britanski aerodrom, Hitrou, navodi Gardijan.

Britanska vlada je sinoć pokušala da reši problem nedostatka osoblja ubrzavanjem procesa bezbednosnog testiranja novih radnika.

Ministarstvo za transport Velike Britanije saopštilo je da se provere osoblja koje rukuje prtljagom i vrši bezbednosne provere sada obavljaju u proseku za manje od 10 dana.

Radnici avio-prevoznika širom Evrope su organizovali štrajkove baš u vreme velike potražnje za putovanjima nakon pandemije kovida-19, a kompanije upozoravaju da je malo verovatno da će problemi koji utiču na aerodrome biti rešeni do špica letnje sezone, prenosi britanski list.

 

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos