JAPANSKI GIGANT GRADI JOŠ JEDAN POGON U NOVOM SADU

U radnoj zoni IV u Novom Sadu danas je počela gradnja drugog pogona japanskog Nideka koji bi trebalo da bude završen početkom 2023. godine.

Foto: Pixabay

Kako je saopšteno prilikom polaganja kamena temeljca, novi pogon “Nidec Elesys Corporation” se gradi na 36.000 kvadrata i za početak tu će raditi 100 ljudi, a u planu je da ima 200 zaposlenih. U ovom pogonu će se proizvoditi inverteri i elektronski kontrolori za automobile.

Početak gradnje je usledio sedam meseci nakon što je počela izgradnja prvog pogona “Nidec Electric Motor” od 26.000 kvadrata, a čiji se završetak očekuje do oktobra ove godine. U toj prvoj fabrici će se proizvoditi elektro-motori, i kada sve bude završeno, zapošljavaće 300 radnika.

Oba postrojenja gradi “CTP Invest” koji je prošle godine neposrednom pogodbom od Republike i Grada kupio 21 hektar po ceni od 993,6 miliona dinara. Kompanija “CTP” se bavi gradnjom industrijskih parkova i potom te prostore iznajmljuje raznim firmama za fabrike, skladišta i slično, što je slučaj i sa Nidekom sa kojim imaju višegodišnji ugovor.

Kažimo i da nije rečeno kolika je vrednost gradnje drugog pogona, a podsetimo da je u decembru rečeno da je gradnja prvog fabričkog postrojenja vredna 250 miliona evra i da je Nidekov plan da u Srbiju u dužem periodu ukupno uloži milijardu evra.

Gradonačelnik Miloš Vučević je ocenio da će Novi Sad uskoro biti bogatiji za još jednu fabriku koja je od značaja za automobilsku industriju u čitavoj Evropi.

Koliko već u decembru smo položili kamen temeljac za prvu fabriku ovog giganta i evo u julu smo zajedno obišli taj fantastični prostor, koji će uskoro moći da zaposli radnike. Ostali su još neki sitni radovi i zaista sam ponosan što smo pokazali da mi u Srbiji imamo vredne ruke poput naših prijatelja iz Japana, koji su, očigledno zadovoljni našom efikasnošću, odlučili da još više ulažu u Novi Sad i da danas postavimo još jedan kamen temeljac za novu fabriku. Ulaganje u Srbiju deo je dugoročne strategije kompanije, a pokretanje ove prve fabrike u Novom Sadu prvi je korak ka uspostavljanju evropskog industrijskog parka Nidek”, naveo je Vučević.

Predstavnici japanskog Nideka su se zahvalili Novom Sadu i Srbiji na podršci i najavili da će nastaviti da šire svoje poslovanje i zapošljavaju domaće kadrove.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos