KINESKI ZAOKRET KA DIGITALNOJ EKONOMIJI

Milijarde idu u nove tehnologije: Za 10 godina ulaganja uvećana za četiri puta

Foto: Pixabay

Kineska digitalna ekonomija poslednjih godina registruje brzu ekspanziju, sa 11 biliona juana (1,65 biliona američkih dolara) u 2012. na više od 45 biliona juana u 2021, pokazuju podaci kineskog Ministarstva industrije i informacionih tehnologija.

Kineska medijska grupa (CMG) prenosi da je udeo digitalne ekonomije u kineskom bruto domaćem prozvodu (BDP) za isto vrijeme porastao sa 21,6 odsto na 39,8 odsto.

“Kina je ubrzala izgradnju digitalne infrastrukture. Do kraja maja, zemlja je izgradila najveće i tehnološki napredne mrežne objekte na svijetu, pokrivajući optičkim mrežama sve administrativne oblasti na nivou okruga i na višim nivoima, sa 1,7 miliona 5G baznih stanica”, navodi resorno ministarstvo.

Ta zemlja je takođe ubrzala integraciju velikih podataka, računarstva u oblaku i veštačke inteligencije sa sektorima kao što su energetika, medicinska njega, transport, obrazovanje i poljoprivreda.

U 2021. proizvodnja sa dodatom vrednošću velikih kompanija u oblasti elektronskih informacija porasla je za 15,7 odsto na godišnjem nivou, što je rekordno visoki rast u poslednjih deset godina, dok su prihodi od softvera i usluga informacionih tehnologija, kao i interneta i srodnih usluga takođe zabeležili dvocifreni rast, saopštilo je Ministarstvo.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos