ŠTRAJK AUTO-PREVOZNIKA U REPUBLICI SRPSKOJ

Prevoznici u Republici Srpskoj odlučili su da dana počnu sa bojkotom utovara robe i točenja goriva na pumpama

Foto: Pixabay

Piše: Vladimir Kovačević

 

Prevoznici u Republici Srpskoj odlučili su da danas počnu sa bojkotom utovara robe i točenja goriva na pumpama, a sve zbog visoke cijene goriva na pumpama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Ukoliko ne bude reakcije vlasti, najavljuju prevoznici, bojkot će trajati deset dana.

Prevoznici su u Republici Srpskoj jutros obustavili transport robe, utovar, a najavili su i prestanak sipanja goriva na pumpama u Republici Srpskoj. Oni pozivaju sve prevoznike u BiH da im se pridruže jer, tvrde, sa trenutnim cijenama goriva na pumpama posao nije moguć. Nikola Grbić, predsjednik Udruženja za međunarodni i unutrašnji transport republike Srpske, novinarima je rekao da ovaj put prevoznici, za razliku od prethodnog protesta prije nekoliko mjeseci, neće blokirati saobraćajnice jer to nije dalo nikakav rezultat.

„To smo uradili prije dva mjeseca i nije bilo nikakvog rezultata“, rekao je Nikola Grbić.

Prevoznici traže sastanak i razgovore sa predstavnicima nadležnih institucija. Ukoliko poziv na sastanak izostane oni će u narednim danima odlučiti kako da nastave svoju borbu.

„Jednostavno mi više od našeg posla nismo ni na nuli već idemo ispod nule“, rekao je Nikola Grbić.

Gorivo na pumpama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini mjesecima je gotovo svakodnevno skuplje. Trenutna cijena varira od 3,5 do 3,7 maraka.

Prekidom saobraćaja duže od mjesec dana prijete i vlasnici banjalučkog javnog prevoza. Oni su za mjesec jul postigli dogovor sa banjalučkom gradskom upravom o subvencionisanju poskupljenja karata.

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je, prošle sedmice odbio da raspravlja o ukidanju akciza na gorivo. Protiv stavljanja rasprave o akcizama na dnevni red sjednice državnog parlamenta bili su poslanici SNSD-a. Ukidanje akciza dovelo bi do pojeftinjenja goriva na pumpama i do 50 feninga.

Izvor TSD
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos