U TOKU MODERNIZACIJA AERODROMA U BEOGRADU I NIŠU

"Bićemo jedno od ključnih evropskih čvorišta"

Foto: Pixabay

Prema rečima ministra građevine, na aerodromu Nikola Tesla se sprovode najveće investicije u proširenje jednog aerodroma na čitavom Balkanu.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, izjavio je danas da će modernizacijom i proširenjem kapaciteta aerodroma u Beogradu i Nišu, Srbija postati jedno od najvažnijih saobraćajnih čvorišta u Evropi.

Momirović je, nakon sastanka na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, i posle obilaska novootvorenog dela Terminala C, istakao da je bilo reči o trenutnim aktivnostima na modernizaciji i proširenju naša dva najveća aerodroma, kao i o aktuelnom stanju u avio-sektoru, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– Na Aerodromu Nikola Tesla sprovode se najveće investicije u proširenje jednog aerodroma na čitavom Balkanu, a nakon modernizacije i proširenja putničkog terminala, izgradnje nove piste, novih parkirališta i pristupnih saobraćajnica, ovaj aerodrom dobiće savremeni izgled po svetskim standardima – poručio je Momirović.

Takođe, ministar je naglasio da je potrebno nastaviti sa investiranjnjm u naše aerodrome, ali i pružiti podstrek nacionalnom operateru Er Srbiji, kako bi postao jedan od najprepoznatljivijih brendova u Evropi kada je reč o avio-saobraćaju.

Ulaganje u ravnomerni regionalni razvoj i investiranje u aerodrome predstavlja najbolji dokaz politike Vlade Republike Srbije, jer i uprkos korona krizi koja je pogodila avijaciju na svetskom nivou, nastavili smo sa ulaganjima – ukazao je.

Današnjem sastanku je prisustvovao i generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla, Fransoa Berizo, kao i direktor privrednog društva Aerodroma Srbije d.o.o. Niš, Mihajlo Zdravković, koji je tom prilikom predočio koji kapaciteti i usluge će biti unapređeni dogradnjom novog objekta i rekonstrukcijom postojećeg na niškom aerodromu.

U okviru aerodromskog kompleksa se odvijaju veliki radovi na modernizaciji i proširenju putničkog terminala, kao i izgradnji nove piste, novih parkirališta i pristupnih saobraćajnica. Poseban fokus stavljen je na održivo poslovanje, tako da se u bliskoj budućnosti očekuje otvaranje solarne farme i postrojenja za tretman otpadnih voda i čvrstog otpada, piše dalje u saopštenju.

Celokupni projekat modernizacije, rekonstrukcije i proširenja ima za cilj da podstakne rast saobraćaja, da stvori dodatnu vrednost i poboljša iskustvo i udobnost putnika. Imamo snažnu ambiciju da postanemo novo čvorište u istočnoj Evropi, – zaključio je Fransoa Berizo.

Na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu trenutno se izvode radovi na izgradnji umetnute piste koja će biti dugačka 3.500 metara i biće duža čak i od postojeće piste. Trenutno se izvode radovi na asfaltiranju završnog sloja kolovozne konstrucije, kao i na instalacijama sistema svetlosnog obeležavanja. U toku je i proširenje i dogradnja Terminala čija će se površina povećati sa sadašnjih oko 55.000 metara kvadratnih, na više od 100.000 metara kvadratnih, dok će se godišnji kapacitet povećati sa šest miliona na približno 14 miliona putnika godišnje.

Dogradnja terminalne zgrade na Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu biće u mogućnosti da opsluži šest vazduhoplova istovremeno. Imaće pet izlaza (gejtova) i mogućnost korišćenja avio-mosta, što sada ne postoji. Imaće više od 700 metara kvadratnih komercijalnog prostora i omogućiće značajno bolji konfort putnika i veći broj pratećih sadržaja.

Izvor Telegraf
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos