EVROPSKOJ UNIJI (EU) POTREBNA JE NOVA STRATEGIJA U RATU U UKRAJINI

Sankcije protiv Moskve ne funkcioniraju, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Foto: Pixabay

Evropskoj uniji (EU) potrebna je nova strategija u ratu u Ukrajini jer sankcije protiv Moskve ne funkcioniraju, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

“Nova strategija je potrebna koja bi se trebala usmjeriti na mirovne razgovore i sačinjavanje dobrog mirovnog prijedloga umjesto pobjede u ratu”, izjavio je Orban u govoru u Rumuniji 23. jula.

Nacionalista Orban, izabran na četvrti uzastopni mandat u aprilu, ponovio je da će Mađarska ostati izvan rata u susjednoj Ukrajini.

Orban je ranije također tvrdio da je Mađarska nespremna da podrži sankcije ili limitiranje uvoza ruskog gasa, jer bi to oslabilo njenu ekonomiju.

Kazao je u govoru da je zapadna strategija izgrađena na četiri stuba: Prvi je da Ukrajina može dobiti rat protiv Rusije s NATO-vim oružjem, da će sankcije oslabiti Rusiju i destabilizirati njeno čelništvo, da će sankcije više naškoditi Rusiji nego Evropi i da će svijet ustati u podršku Evropi.

Orban je izjavio da je ta strategija propala jer vlade u Evropi padaju “poput domina”, cijene energenata su buknule, i nova strategija sada je potrebna.

“Sjedimo u automobilu u kome su probušene sve četiri gume; apsolutno je jasno da se rat ne može dobiti na ovaj način”, poručio je Orban svojim pristalicama.

Kazao je da Ukrajina nikada neće dobiti rat na ovaj način “iz prostog razloga što ruska vojska ima asimetričnu dominaciju”, prenosi Reuters.

 

Izvor Radio slobodna Evropa
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos