NOVE TENZIJE NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE

Građani blokirali Jarinje i Brnjak, saobraćaj zabranjen i preko mosta na Ibru

Foto: Pixabay

KOSOVSKA MITROVICA – Građani su blokirali administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, gdje su raspoređeni specijalci samoproglašenog Kosova, javlja RTS.

Policija samoproglašenog Kosova ne dozvoljava prelaz na Jarinju ni pješacima, ni vozilima, a vraća one koji su već prešli, dok policija u centralnoj Srbiji vraća putnička vozila koja su krenula ka administrativnim prelazima.

Mještani Zubinog Potoka postavili su barikadu u mjestu Zupče na putu Kosovska Mitrovica – Zubin Potok, ne dozvoljavajući prolazak vozilima izuzev vozilima hitne službe.

Kao znak nezadovoljstva i protivljenja primjeni odluke prištinskih vlasti o zabrani ulaska na područje Kosova i Metohije sa srpskom ličnom kartom mještani sjevernog dijela Kosovske Mitrovice i Zvečana postavili su barikadu i u mjestu Rudare na putu Kosovska Mitrovica – Zvečan – Leposavić.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da Vojska Srbije, za sada, nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije.

Ministarstvo odbrane oglasilo se povodom velikog broja dezinformacija, koje, kako su naveli, u etar namjerno plasira prištinska administracija, a šire se putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova.

Iz Ministarstva su dodali da se u tim dezinformacijama navodi kako je, tobože, došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane kosovske policije.

“Vojska Srbije, za sada, nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije”, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane Srbije.

Pripadnici KPS u povećanom broju raspoređeni su u blizini mosta na rijeci Ibar, koji razdvaja sjeverni srpski od južnog albanskog dijela Kosovske Mitrovice.

“Obustavljen je saobraćaj preko mosta, kao i prilazak s južne strane vozilima bliže od 100 metara”, rečeno je Srni iz KPS-a.

Policija kontroliše pješake koji prelaze most.

U blizini mostova na Ibru, kako glavnog tako i u Bošnjačkoj mahali, raspoređen je i znatan broj italijanskih karabinjera, Specijalne jedinice KPS-a, Rosu i KFOR-a, naveli su iz KPS-a i dodali da će “bezbjednosne službe” spriječiti svaku vrstu incidenata.

Izvor Nezavisne novineI
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos