EU SMANJUJE POTROŠNJU GASA, A ISPORUKE KINI OBARAJU SVE REKORDE

Evo šta kaže statistika:

Foto: Pixabay

Gasprom je u prvih sedam meseci ove godine smanjio proizvodnju gasa za 12 odsto u odnosu na isti period 2021. godine, objavila je kompanija i navela da je smanjila izvoz u zemlje koje nisu deo bivšeg Sovjetskog Saveza za 34,7 odsto, s tim što je plasman u Kinu porastao za čak 60,9 odsto.

Ruski div je naveo da isporučuje gas u skladu sa potvrđenim zahtevima, a da je smanjena potrošnja gasa u EU za 31 milijardu kubnih metara bila ključni faktor koji je podstakao pad globalne tražnje za ovim energentom.

Prema preliminarnim podacima, Gasprom je u periodu januar-jul 2022. proizveo 262,4 milijarde kubnih metara gasa, što je smanjenje od 12 odsto ili 35,8 milijardi kubnih metara, u odnosu na isti period prošle godine.

Domaća potražnja za snabdevanjem kompanije iz sistema za prenos gasa smanjena je za dva odsto ili tri milijarde kubnih metara u navedenom periodu 2022. godine. Izvoz gasa u zemlje van bivšeg Sovjetskog Saveza iznosio je 75,3 milijarde kubnih metara, što je za 34,7 odsto ili 40 milijardi kubnih metara manje u odnosu na isti period 2021.

Izvoz gasa u Kinu preko gasovoda Snaga Sibira nastavlja da raste u okviru dugoročnog bilateralnog ugovora između Gasproma i CNPC. Porastao je za 60,9 odsto u prvih sedam meseci 2022.

Na primer, u julu su isporuke gasa redovno premašivale ugovorene dnevne količine, a rekord u dnevnom izvozu je oboren tri puta. Takođe, prema prvim preliminarnim procenama i dostupnim aktuelnim podacima, svetska potražnja za gasom u prvih sedam meseci 2022. iznosila je oko 35 milijardi kubnih metara manje u odnosu na isti period 2021.

U 27 zemalja Evropske unije potrošnja gasa je pala za 31 milijardu kubnih metara u navedenom periodu 2022.

Izvor Telegraf
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos