U NJUJORKU POČELA VAKCINACIJA PROTIV MAJMUNSKIH BOGINJA

Vanredno stanje u Nju Jorku

Foto: Pixabay

Desetine Njujorčana viđeno je u redu da primi vakcinu protiv majmunskih boginja u centru za vakcinaciju u Čelsi parku nakon što su gradski zvaničnici proglasili vanredno stanje u javnom zdravlju tokom vikenda.

“Slučajevi su u porastu i s obzirom na to da se radi o kontakt-po-kontakt situaciji, strašno je ako idete javnim prevozom. Dobio sam vakcinu jer sam stalno u blizini ljudi”, rekao je jedan Njujorčanin koji je primio vakcinu . Broj slučajeva majmunskih boginja u državi Njujork sada je dostigao 1.390, a zvaničnici su Njujork opisali kao epicentar epidemije u SAD. Čak 50.000 Njujorčana može biti izloženo riziku od izlaganja majmunskim boginjama, kaže gradonačelnik Erik Adams.

Dok su mnogi zabrinuti zbog nove zdravstvene krize, neki ostaju sumnjičavi i dovode u pitanje motivaciju iza odluke da se proglasi vanredno stanje u javnom zdravlju. „Mislim da čak ni guverner nije toliko naučno ili medicinski svestan. Mislim da guverner nije ni istraživao o tome. Guverner prati naređenja drugih.” – rekao je jedan skeptičan Njujorčanin. Njujork je postao drugi veliki grad u SAD koji je majmunske boginje proglasio vanrednim stanjem za javno zdravlje u subotu, 30. jula. San Francisko je bio prvi, koji je to objavio u četvrtak, 28. jula, pišu strani mediji koji su intervjuisali Njujorčane.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos