ZAUSTAVITI DIVLJANJE CENA GORIVA U REPUBLICI SRPSKOJ

PDP traži od NSRS da ispita cijene goriva u Republici Srpskoj

Foto: Pixabay

Piše: Vladimir Kovačević

 

PDP traži od NSRS da ispita cijene goriva u Republici Srpskoj

PDP traži da Narodna skupština Republike Srpske hitno formira Anketni odbor koji bi istražio postojanje eventualnih zloupotreba kada su cijene goriva u Republici Srpskoj u pitanju.

Ova stranka je predala zahtjev rukovodstvu Narodne skupštine Republike Srpske za formiranjem anketnog odbora koji bi istražio zašto cijene naftnih derivata u Republici Srpskoj i dalje divljaju. Inicijativu skupštini predao je član predsjedništva te stranke Milko Grmuša.

Grmuša podsjeća da već dva mjeseca na svjetskim berzama pada cijena goriva a do nema nikakav uticaj na cijenu goriva u Republici Srpskoj. U PDP-u pitaju šta je razlog.

Ako ima objektivan razlog neka nas gospoda informišu, pričamo o rafinerijama, pričamo o naftašima. Šta je to problem, da li ih neko ucjenjuje? Da li su dali neki novac institucijama sistema pa smatraju da su dali ili da daju pa nema potrebe da sad narod osjeti taj boljitak“, kaže Milko Grmuša, član Predsjedništva PDP-a.

U PDP-u napominju da su nadležne inspekcije objavile kako su kod pojedinih distributera pronašli nezakonitosti prilikom formiranja cijena goriva ali da niko nije zatvoren ili strožije kažnjen.

Mi smo u prethodnom periodu vidjeli da ne postoji zainteresovanost na nivou državnih organa BiH da se ukinu akcize međutim mi se pitamo šta je sa ovim posredničkim i rafinerijskim maržama i kakva je mogućnost da se tu uvedu neke dodatne kontrole i da se na taj način utiče na cijenu goriva“, rekla je Dijana Cvijić član glavnog odbora te stranke.

U PDP-u očekuju da rukovodstvo Narodne skupštine što skorije odgovori na njihov zahtjev jer je riječ, tvrde, o realnom problemu koji imaju građani a ne o političkom populizmu. Inače, gorivo na pumpama u Republici Srpskoj je, mjesecima, skuplje od 3 marke.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos