POŽAR NADOMAK BERLINA POD KONTROLOM

Stanovnike Berlina je juče uznemirila eksplozija koja se dogodila u policijskoj fabrici municije u šumi Grunvald, koja je stvorila požar koji je zahvatio okolno drveće šume. Vatrogasci su imali izuzetno težak zadatak kako zbog visokih temperatura tako i zbog mogućih dodatnih eksplozija. Osoblje je bilo prinuđeno da se drži udaljenosti od jednog kilometra od mesta nesreće. Portparol vatrogasne službe Berlina Džejms Klajn je za Dojče Vele objasnio opasnost situacije:

Ono što imamo ovde je mesto za ubistvo. Znači skladište se ubojna sredstva kao i vatrometi i drugi predmeti koji takođe mogu da eksplodiraju.“

Ono što je odmah bilo upitno jeste bezbednost stanovnika glavnog grada Nemačke. Na licu mesta se oglasila i ministarka unutrašnjih poslova Nemačke Iris Spranger koja je izjavila:

Ne možemo ništa drugo da kažemo u ovom trenutku. Ono što je meni važno jeste da bezbednost stanovnika Berlina nije ugrožena. Želim da se zahvalim svim hitnim službama koji su odradili sjajan posao. „

Vatrogasci su stvorili prsten oko vatre kako bi sprečili njeno dalje širenje, dok kuće nisu bile direktno ugrožene požarom iako su zvaničnici upozorili da izuzetna vrućina otežava gašenje vatre.

Ono što je odmah bilo upitno jeste bezbednost stanovnika glavnog grada Nemačke, pa je za medije izjavu dala šefica berlinske policije Barbara Slowik:

Kao što sam rekla mi smo u istrazi i pokušavamo da lokalizujemo požar sa vatrogasnim službama. Trenutno se ne može utvrditi tačan uzrok eksplozije, ali to će utvrditi istražitelji. Potrebno je utvrditi aktiviranje požarnih alarmnih sistema ili da li se požar dogodio van objekata u kojima je sistem postavljen. To su pitanja koja ćemo razjasniti u najkraćem mogućem vremenskom roku. Na zvaničnom sajtu policije ćete moći da pratite tok istrage.“

U ovom skladištu se čuvaju i eksplozivne naprave iz drugog svetskog rata. Ukupno je izgorelo 15.000 kvadratnih metara šume, a stanovnicima je izdato upozorenje da drže zatvorene prozore zbog dima. Požar je zahvatio lokalne i međugradske vozove, ali i saobraćaj na autoputu, koji je bio privremeno zatvoren dok se nije stabilizovala situacija. Gašenje je bilo ograničeno i za helikoptere koji nisu moglui da doprinesu jer je veliki broj bio zauzet gašenjem već postojećih požara u istočnoj nemačkoj, saopštile su gradske vlasti.

Saša Dobrijević, TSD

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos