NEĆE BITI RATA U BIH

fonet

GABRIJEL ESKOBAR NAJAVIO POSETU REGIONU

 Ivana Šanjević, Davor Pašalić

VAŠINGTON – Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da u Bosni i Hercegovini (BiH) “više neće biti rata”, jer je međunarodna zajednica jedinstvena u stavu očuvanja bezbednosti BiH, gde su prisutne i mirovne snage.

Kada je reč o nedavnim odlukama o izmenima u izbornom procesu, mi ih podržavamo, jer će one eliminisati govor mržnje, regulisaće korišćenje javnih resursa i učiniti proces transparentnim, predočio je Eskobar.

On se ne slaže sa retorikom pojedinih političkih stranaka i napominje da bi izbore trebalo iskoristiti kao priliku da se ojača demokratija u BIH, obezbedi mirna tranzicija vlasti i odbije bilo kakve referenca na rat i konflikt.

Ohrabrujem političke lidere na svim strana da se uzdrže od komentara koje podižu tenzije u zemlji, rekao je Eskobar, koji se nada da će izbori biti slobodni, fer i otvoreni.

Kada je reč o Albaniji i Severnoj Makedoniji, on im je čestitao, u ime SAD, na važnom koraku početka pregovora o članstvu u EU i poručio javnosti u tim zemljama da će ih Sjedinjene Države podržati u primeni reformi i napredovanju na evropskom putu.

Eskobar je rekao da je Severna Makedonija veliki prijatelj i lojalni partner SAD, koji je spoveo važne reforme, ističući da za Vašington jezik i kulturni identitet zemlje nisu problem.

Kada je reč o Crnoj Gori, on je najavio podršku svakoj vladi koja je evropski fokusirana, predana NATO i nastavlja borbu protiv korupcije.

Nadam se da će svi ovi elementi pomoći regionu da ostane stabilan u fazi drugih bezbednih izazova u Evropi, da će napredovati u svojim aspiracijama da budu deo EU i nadam se vrlo brzom dolasku u region, zaključio je Eskobar.

Izvor: FoNet

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos