SUDSKE DRAME: SUDNIUCA, RIJALITI, LITERATURA

RTS

Dvadeset devetog juna završeno je suđenje optuženima za terorističke napade u Parizu novembra 2015, uključujući i masakr u dvorani „Bataklan“ tokom nastupa grupe Eagles of Death Metal. Jedan od optuženih bio je Salah Abdeslam koji je te večeri u “Bataklanu” nosio samoubilački prsluk, ali ga nije aktivirao – ostalo je nejasno zašto. Abdeslam je osuđen na kaznu doživotnog zatvora bez prava na pomilovanje. Među akreditovanim izveštačima koji su pisali sa ovog „procesa veka” bio je i francuski pisac Emanuel Karer.

Krajem svake školske godine, Mića Jovanović i marketinški tim Univerziteta Megatrend potencijalne brucoše obraduju novom vickastom reklamom. Tako je bilo i ovoga juna: Megatrendov pravni fakultet je reklamiran na bilbordima sloganom: „Dobar advokat zna zakon. Dok pametniji vodi sudiju na ručak.”

I dok su porodice svršenih srednjoškolaca brojale novac potreban za upis na „zvanično najbolji privatni univerzitet u Evropi”, deo javnosti se još jednom zgražavao nad transparentnošću svetonazora koji bez bilo kakve potrebe za znacima navoda predstavlja suštinu novouspostavljenog sistema vrednosti. Na pitanje novinara otkuda mu ideja da mlade ljude „mami” na studije prava otvorenim pozivom na korupcionaštvo, Mića Jovanović je izjavio kako navedene reči nije rekao on, nego američki pisac Mark Tven, kako je i navedeno u potpisu sporne ekonomsko-propagandne poruke.

Ovom nušićevskom zamenom teza i prebacivanjem odgovornosti na velikog prijatelja Nikole Tesle, popularni rektor (ne)popularnog univerziteta samo je potvrdio izvesnost svoje genetske bliskosti sa nekim od Tvenovih nestašnih dečaka sa Misisipija. A šta je Tven zaista mislio o pravosudnom sistemu u SAD, može da se pročita i na stranicama njegovog Toma Sojera. Setite se: sud za ubistvo na mesnom groblju prvo osudi nevinog čoveka, da bi pravda bila zadovoljena tek nakon što se raspletu sve avanturističke zavrzlame ovog romana koji nadležni inkvizitori školskih programa još uvek nisu izbacili iz lektire.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos