DA LI JE NEMAČKA ŽELJEZNICA ZAISTA TOLIKO TAČNA?

Iako se nemačka železnica u inostranstvu i dalje smatra tačnom i pouzdanom - to u stvarnosti izgleda drugačije, potvrđuje i statistika ove firme.

Foto: Pixabay

U julu mesecu je 59,9 posto (januar 80,9) brzih belih vozova nemačke železnice, koji voze na dužim destinacajima – stiglo na stanicu bez zakašnjenja – odnosno sa kašenjem manjim od 6 minuta. A 79,1 odsto (januar 92.2 odsto) tih brzih vozova je kasnilo manje od 16 minuta.

Ovi procenti odražavaju proporciju tačnih zaustavljanja u odnosu na sva stajališta na putu i ​​krajnja odredišta. Voz se smatra tačnim i ako kasni manje od 6 ili manje od 16 minuta.

To je način na koji Nemačke železnice redovno statistčki obrađuju tačnost – objašnjavajući da su za velika kašnjenja krivi ogromni radovi na šinama i infrstrukturi kao i veliko opterećenaj vozoviam i šina na glavnim pravcima.

Međutim, otkazani polasci vozova – uopšte nisu uključeni u statistiku. Dakle, ako voz uopšte ne krene, to nema nikakav uticaj na statistiku.

Netačnost i na regionalnim linijama

A, nisu ni samo takozvani brzi vozovi veoma netačni: putnici, a to su uglavnom zaposleni i đaci koji koriste crvene regionalne vozove takođe moraju da imaju puno strpljenja.

Prema statistici, 89,6 posto (januar 95,5 odsto) tih vozova u lokalnom saobraćaju – stiglo je s manje od šest minuta zakašnjenja, a 97,7 odsto (januar 99,2 odsto) stiglo je sa zakašnjenjem manjim od 16 minuta.

Jeftina karta – velika potražnja

Za kašnjenja regionalnih vozova delimčno je kriva i nagla potržanja zbogjeftine karte od 9 evra  s kojom može da se putuje širom Nemačke mesec dana. Osim toga, veliki broj zaposelnih je na bolovanju – problem koji poslrdnjih meseci imaju mnoge firme u Nemačkoj.

Statistika tačnosti pokazuje kako je prošlo više od 800.000 putovanja putničkim vozovima Nemačke železnice za mesec dana. Tu su uračnuta sva zaustavljanja više od 20.000 putovanja brzih vozova i približno 780.000 putovanja u lokalnom saobraćaju – tokom jednog meseca.

Izvor DW
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos