DA LI JE ŠOLC UČESTVOVAO U UTAJI?

Nemački kancelar Olaf Šolc na meti je istražnih organa.

Foto: Wikimedia Commons

Piše: Jelena Helc

Nemački kancelar Olaf Šolc na meti je istražnih organa. Kako se ispostavilo ovih dana, već mesecima unazad proveravaju se svi njegovi mejlovi u potrazi za dokazima da li je učestvovao ili pomagao banci u izbegavanju poreza. Za nekoliko dana, 19-og avgusta Šolc će morati da dâ iskaz pred istražnim odborom u Hamburgu.

Nemačkom kancelaru prebacuje se da je tokom obavljanja funkcije gradonačelnika Hamburga pomagao “Varbur banci” da zadrže 47 miliona evra, koliko su od njih potraživale poreske vlasti.

Iako je ta informacija tel sada objavljena, tužilaštvo je još u martu naložilo da se pretraže Šolcovi mejlovi koje je slao i dobijao preko službene mejl adrese

Kako piše Hamburger Abendblat, Istražni organi “pretresli” su sve  kancelarove mejlove od 1. januara 2015. godine, a dalje su dokumenata prosleđena istražnom odboru parlamenta u Hamburgu.

Konkretno, istražuje se koliko je politika imala uticaja na sporne odluke u vezi “Cum-Eks” skandalom, kako je ova afera nazvana.

Novembra 2016. godine, doneta je sporna odluka da se odustane od zahteva za retroaktivnom naplatom poreza u visini od 47 miliona evra hamburškoj “Varburg banci”.

U istražnim dokumentima se navodi da je upravo Šolc imao sastanak sa šefom te banke.

Istraga je pre svega usmerena protiv dugogodišnjeg poslanika SPD-a Johanesa Karsa, koji je osumnjičen za proneveru i pružanje pomoći u utaji poreza.

Od 2001. do 2016. su bankari, advokati i investitori prevarili državu poreskim trikovima za više milijardi evra, zatrazivš,i na nelegalan način, dvostruku isplatu poreza koji su samo jednom platili.

Portparol nemačke vlade Štefen Hebeštrajt rekao je da mu nije poznat podatak da je Šolcova digitalna pošta bila predmet istrage.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos