UKRAJINA ZAVRNULA SLAVINU

Ukrajina je obustavila snabdevanje Evrope ruskom naftom

Foto: Pixabay

Naime, Ukrajina je prekinula tranzit ruske nafte ka Mađarskoj i Češkoj Republici preko naftovoda “Družba”, javljaju ruski mediji.

Ukrajinska državna kompanija Ukrtransnafta prekinula je upumpavanje ruske sirove nafte u južni krak naftovoda “Družba”, javlja agencija RIA novosti, pozivajući se na ruski Transnjeft.

Kako se navodi, prekinut je tranzit nafte ka Mađarskoj, Češkoj Republici i Slovačkoj.

Tranzit nafte duž severnog kraka “Družbe” kroz Belorusiju u pravcu Nemačke i Poljske odvija se normalno, potvrdio je Igor Demin, predsednik Transnjefta.

Demin je objasnio da Rusija ne može da plaća tranzit zbog sankcija EU, dok ukrajinska kompanija insistira da se plaćanje 100 odsto izvrši unapred za usluge transporta nafte.

“Kada uplatimo novac za tranzit preko teritorije Ukrajine, ta sredstva se vrate na račun Transnjefta”, rekao je on, dodavši, “Gasprombanka, preko koje idu uplate, nas je obavestila da je uplata vraćena u skladu sa propisima EU, to jest, sedmim paketom sankcija”.

Transnjeft ističe da radi na alternativnim opcijama plaćanja usluge tranzita nafte kroz Ukrajinu, prenosi RT.

Naftovod “Družba” jedan je od najdužih u svetu i prenosi sirovu naftu preko 4.000 kilometara od istoka evropskog dela Rusije do rafinerija u Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj.

 

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos