“NA KRIMU JE POČELO, TAMO ĆE SE I ZAVRŠITI”?

Čini se da ukrajinski predsednik sve više gubi kontakt sa stvarnošću

Foto: Pixabay

Piše: Jelena Helc

Volodimir Zelenski: “Ruski rat protiv Ukrajine i cele slobodne Evrope počeo je na Krimu i mora da se završi na Krimu – njegovim oslobođenjem.”

Nakon eksplozije ruske vazdušne baze u blizini letovališta na Krimu u utorak, 09.08.2022, kada je jedna osoba poginula a za šta i Ukrajina i Moskva tvrde da nije bio napad, Zelenski ističe da je ispravno to što je pažnja sveta ponovo usmerena na Krim jer je, kaže, Krim ukrajinski i Ukrajinci ga nikada neće odbaciti. “Nećemo zaboraviti da je ruski rat protiv Ukrajine počeo okupacijom Krima. Rusija je naše poluostrvo koje je uvek bilo i biće jedno od najboljih mesta u Evropi pretvorila u jedno od najopasnijih mesta u Evropi”, kaže Zelenski.

“Prisustvo ruskih okupatora na Krimu predstavlja pretnju za celu Evropu i globalnu stabilnost. Crnomorski region ne može biti bezbedno mesto dok je Krim okupiran. Ne može postojati stabilan i trajni mir za zemlje koje se graniče sa Sredozemnim morem dok Rusija ima sposobnost da koristi naše poluostrvo kao svoju vojnu bazu. Ovaj ruski rat protiv Ukrajine i cele slobodne Evrope počeo je na Krimu i mora da se završi na Krimu – njegovim oslobođenjem. Nemoguće je reći kada će se to dogoditi, jer mi stalno dodajemo potrebne sastojke u formulu oslobođenja Krima.

Predsednik Ukrajine polaže velike nade u Krimsku platformu, koja bi po njemu trebalo da bude ključna diplomatska tačka za oslobođenje Krima. On je takođe istakao da je istorija pokazala da je globalna reakcija, tačnije – njeno odsustvo – na aneksiju Krima 2014-te godine, danas najjači argument za pojačavanje sankcija protiv Rusije. Zelenski tvrdi da svet danas počinje da uviđa da je odluka da ne reaguju “punom silom na prve agresivne poteze Rusije” bila – pogrešna.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos