GRAĐANIMA AUSTRIJE STIŽU PARE

Austrijska Vlada je sačinila pakete finansijske pomoći ugroženom stanovništvu

Zbog velikih poskupljenja energenata, hrane i usled rastuće inflacije, austrijska Vlada je sačinila pakete finansijske pomoći ugroženom stanovništvu. Sa isplatama se već počelo, a na bankovne račune građana novac će nastaviti da stiže i tokom narednih meseci.

U cilju ublažavanja rastućeg siromaštva, tokom leta su brojna domaćinstva u Austriji dobila tzv. energetske vaučere u vrednosti od po 150 eura, namenjene svima koji na godišnjem nivou ne zarađuju više od 55.000 eura bruto, dok je ta granica za višečlana domaćinstva 110.000 eura godišnje, takođe bruto. Navedena suma se odbija od računa za energiju, a rok za podnošenje prijava je kraj oktobra.

Pomoć roditeljima

Početkom ovog meseca, roditeljima je uz dečji dodatak uplaćena jednokratna pomoć od 180 eura po detetu, a u septembru će se za svako školsko dete, uzrasta od šest do 15 godina, uz porodični dodatak uplatiti po sto eura.

Nadležni su najavili da će do kraja septembra za decu mlađu od 18 godina, porodični bonus sa 1.750 biti povećan na 2.000 eura, dok će se za starije od 18 godina, umesto dosadašnjih 575, isplaćivati 600 eura. Ova isplata, poznata kao poresko izjednačavanje, na bankovne račune će stizati do 2023. godine.

Misli se i na penzionere

Za građane sa niskim primanjima, tj. za nezaposlene, korisnike socijalne pomoći i penzionere sa minimalnom penzijom, u septembru je namenjena jednokratna isplata od 300 eura. Primaoci malih i srednje visokih penzija, u septembru će automatski uz penziju dobiti do 500 eura pomoći, u zavisnosti od visine primanja.

Ali, to nije sve! Svaka odrasla osoba u Austriji od oktobra treba da na bankovni račun dobije po 250 eura, dok je za decu uzrasta do 18 godina u istom domaćinstvu namenjeno po 125 eura. Do kraja godine, svaki poljoprivredni proizvođač u Austriji dobiće u proseku po 1.000 eura, kako bi se ublažili povećani troškovi energije i stočne hrane.

Država planira i brojne poreske olakšice, a visina porodičnih dodataka i drugih socijalnih davanja, od naredne godine će se prilagođavati inflaciji, što će ići automatski. Pored navedenih mera, koje će se sprovoditi na saveznom nivou, pojedine austrijske pokrajine najavljuju i sopstvene pakete finansijske pomoći osiromašenim građanima.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos